Листи підтримки Романові Сущенку політв’язню та випускникові Черкаської школи №5 написали її учні

17:28, 5 лют. 2019
 
Листи підтримки Романові Сущенку політв’язню та випускникові Черкаської школи №5 написали її учні

Сьогодні вони зустрілися із мамою політув’язненого.  Нагадаємо Романа Сущенка затримали та ув’язнили в Росії 30 вересня 2016 року, коли він приїхав провідати двоюрідного брата. 4 червня 2018-го суд у Москві звинуватив його у шпигунстві та позбавив волі на 12 років у колонії суворого режиму.

Мати політв’язня, Валентина Сущенко показує листа, якого сьогодні отримала від сина. Це перший лист, який надійшов він Романа, в новому році. У кожному рядку, каже жінка, слова підтримки рідним.

У російських в’язницях Роман Сущенко перебуває третій рік. Його звинуватили у шпигунстві, розповідає жінка.

За час ув’язнення Роман малював картини. За фарби слугували моркв’яний сік, фурацилін та кулькова ручка – додає його мати. Ці роботи рідні та друзі втілили у настінному календарі.

Колишнього випускника, Романа Сущенка, пам’ятає вчителька української мови та літератури Ганна Жуган.

Аби підтримати колишнього випускника старшокласники загальноосвітньої школи №5 написали листи. Сьогодні вони зустрілися із мамою ув’язненого. Свої слова підтримки Роману висловила й десятикласниця Олександра Бут.

Листи Романові Сущенку  учні та вчителі відправлять сьогодні, аби також привітати його з Днем народження – 8 лютого йому виповниться 50.