60 днів під вартою перебуватиме обвинувачений у вбивстві черкаського депутата

16:55, 26 лис. 2019
 
60 днів під вартою перебуватиме обвинувачений у вбивстві черкаського депутата

Ще 60 днів під вартою перебуватиме обвинувачений у вбивстві депутата Черкаської облради Сергія Гури Микола Гончар. Таке рішення ухвалив Соснівський райсуд Черкас. Нагадаю, депутат загинув від вогнепального поранення 24 травня 2018 року. Про продовження запобіжного заходу Миколі Гончару просив прокурор черкаської місцевої прокуратури Іван Шерстобітов:

"Обвинувачений Гончар Микола Миколайович може впливати на потерпілих у вказаному кримінальному провадженні і може перешкоджати в провадженні іншим чином". 

Адвокат обвинуваченого Валентин Бондарчук такі підстави для продовження тримання під вартою його підзахисного, вважає не обґрунтованими. Рішення суду, каже, будуть оскаржувати:

"Вказуються ризики переховування від органів досудового орозслідування, тиск на свідків. Свідки вже всі допитані. Всі були під присягою, все зафіксовано. Нами вже підготовано заяву до Європейського суду з прав людини з цього приводу (щодо порушення відповідних статей Конвенції )про порушення прав Гончара Миколи Миколайовича".

Дружина загиблого депутата на засідання не прийшла. Розгляд справи продовжать 20 грудня.

Нагадаю, Сергія Гуру вбили 24 травня 2018-го у приміщенні однієї з громадських організацій по вулиці Хрещатик у Черкасах. У депутата кілька разів вистрілив чоловік. Потім забарикадувався в цьому приміщенні. Сергій Гура від вогнепальних поранень загинув. Обвинувачений у вчиненні злочину Микола Гончар під вартою - півтора роки. Справа перебуває у суді з квітня цього року.