500 тисяч гривень має повернути підприємство «БТК-ЛАД» школі №5

14:20, 4 лют. 2019
 
500 тисяч гривень має повернути підприємство «БТК-ЛАД» школі №5

Роботи воно мало виконати до кінця минулого року. Про це журналістам Суспільного повідомила речниця прокурати області Вікторія Шарапа.

Учениця 4 класу черкаської школи №5 – Ельвіра Ліщук займається у колишній бібліотеці, переобладнаній під спортивну залу.

Для учнів 10 класу цієї школи уроки фізкультури проводять у коридорах закладу.

Черкаська загальноосвітня школа №5 - без спортзалу 6 років, каже директорка закладу Олена Саєнко. 27 грудня 2017 року заклад, за результатами тендеру, уклав угоду на ремонт залу із підприємством «БТК-ЛАД». Роботи воно так і не почало.

Олена Саєнко – директор Черкаської загальноосвітньої школи №5: «Як мені кажуть помінялось порядку трьох підрядників. Я працюю з БТК-ЛАД. Він виграв тендері взяв 500 тисяч авансу. Але роботи не розпочав. І кошти відповідно до договору використані не були. Тому прокуратура і школа були ініційовано подання до господарського суду. 29 січня вже є рішення про повернення цих 500 тисяч стягнути з БТК-ЛАД. Тепер ми чекаємо нового фінансування і будемо робити новий тендер, можливо нам пощастить цей раз з порядним підрядником».

Директор підприємства  БТК-ЛАД  Дмитро Хоменко,  протягом двох днів журналістам Суспільного ситуацію не пояснив, ссилаючись на брак часу.

Валентина Колчина – начальник відділу ювенальної  юстиції прокуратури черкаської області: « Як стало відомо, 4 травня 2018 року підряднику анульовано ліцензію. Однак, про вказаний факт підрядником замовника не повідомлено. Незважаючи на це, приватним підприємством 11 травня 2018 року виписано рахунок на перерахування замовником авансу в сумі 500 тисяч гривень. Відповідно замовником 14 травня 2018 року фактично через три дні перераховано підряднику вказані кошти. Однак, у порушенні умов договору підрядником, роботи не розпочаті. Для усунення порушень вимог чинного законодавства прокурору подано до суду позовну заяву про стягнення коштів з приватного підприємства. За принципової позиції прокуратури області господарським судом Черкаської області 23 січня 2019 року позовні вимоги прокурора задоволені у повному обсязі. На даний час, рішення суду не набрало законної сили. Крім того, за вказаним фактом Черкаською місцевою прокуратурою розпочато досудове розслідування кримінального провадження за ч.3 ст. 190 КК України по факту заволодіння бюджетними коштами. На даний час, досудове розслідування триває, проводяться процесуальні та слідчі дії для встановлення обставин кримінального провадження».