Книжковий павільйон, що в центрі Черкас, демонтували

15:15, 11 лис. 2019
 
Книжковий павільйон, що в центрі Черкас, демонтували

Книжковий павільйон, що знаходиться в центрі Черкас, сьогодні демонтували. Відповідне рішення ухвалили 5 листопада на засіданні виконавчого комітету. Про це Суспільному повідомив керівник управління інспектування Черкаської міської ради Станіслав Коломієць. У цьому приміщенні продавали книги, сувеніри та їжу швидкого приготування.

Черкащанин Валерій Компанієць продає книги на цьому місці 11 років. Зі слів чоловіка, його не попередили, коли саме демонтуватимуть павільйон.
Продавець книг Олександр Тихончук розповідає, він тут працює три роки.
«У нас мав бути час, згідно із законом, це 10 днів. Зараз дощ, на вулиці мокро, викидають навіть книги».

Черкащанка Любов Цуркан мешкає в будинку, який розташований навпроти книжкового павільйону. Каже, він їй не заважає.
«Тут люди купують українські сувеніри, книги для дітей. Я й сама тут часто купую шаурму, каву та чай».

Книжковий павільйон перебуває на балансі комунального підприємства «Черкаські ринки» із 2008 року – розповідає очільник установи Тарас Кібало.
Керівник управління інспектування Черкаської міської ради Станіслав Коломієць додає, що ліквідація споруди відбувається безкоштовно.

Підприємцям, які реалізовували тут свою продукцію, «Черкаські ринки» запропонували інше місце для торгівлі. Воно розташоване на перехресті вулиць Благовісна – Небесної Сотні, зазначив Тарас Кібало. Продавців така пропозиція не влаштовує.

Усього у Черкасах за останній місяць демонтували 10 незаконних МАФів, та 5 білбордів. На це з бюджету міста витратили 250 тис. грн., додав Станіслав Коломієць.