Чотири тонни товстолоба випустили сьогодні у Дніпро

17:02, 7 лис. 2019
 
Чотири тонни товстолоба випустили сьогодні у Дніпро

Чотири тонни товстолоба випустили сьогодні у Дніпро у районі черкаського річкого порту. Зарибнювали річку коштом промислових рибалок. Про це Суспільному повідомив начальник обласного рибоохоронного патруля Віктор Іванько.

До вантажного порту Черкас прибула перша машина з рибою. В цистерні якої, за словами головного спеціаліста відділу іхтіології Черкаського рибоохоронного патруля Олександра Жежері, 1,5 тонни риби.

У другій машині привезли решту зарибку товстолоба.
«Транспортується у спеціально обладнаних машинах, в яких є кисень і компресори, які його подають, збагачують воду киснем. Даний вид, хоч в нас і не розмножується, він позитивно впливає на стан водойми, оскільки до його раціону входять водорості синьо-зелені, які інтенсивно в нас розвиваються в літній період».

Усього цьогоріч у Кремечуцьке водосховище на Дніпрі випустили 28 тонн кілограмів риби, говорить начальник черкаського рибоохоронного патруля Віктор Іванько.
«Ми плануємо зарибити 80 тонн, в тому році було 100 тонн, тоді більше грошей виділяла обласна рада. В цьому році вони вполовину менше виділили. Цей зарибок – за рахунок промислових рибалок, які мають квоти, видобувають рибу на річці Дніпро».

Вирощування чотирьох тонн зарибку товстолоба промисловим рибалкам Черкас обійшлося у 100 тисяч гривень, каже директор рибогосподарського підприємства Олександр Ковтуненко.
«Кілограм зарибка 250 – 350 грам коштує 22 грн за кілограм».

Олександр Ковтуненко говорить – 90 відсотків риби саме такої ваги виживе у водоймі.