Гараж розміщений на тепломережі демонтує власник

13:51, 1 лис. 2019
 
Гараж розміщений на тепломережі демонтує власник

Гараж, через який відсутнє теплопостачання у чотирьох будинках по вулиці Кривалівська у Черкасах, демонтує його власник. Про це Суспільному розповів керівник управління муніципальної інспекції Черкас Станіслав Коломієць. Нагадаю, вчора виконком Черкаської міської ради ухвалив рішення про примусове знесення гаража. Його власник самовільно розмістив на тепломережі. Там стався порив. Через аварію у чотирьох будинках по вулиці Кривалівській не можуть увімкнути опалення.

Головний інженер «Черкаситеплокомуненерго» Микола Джулай показує розрив тепломережі по вулиці Кривалівська, 69. Він стався 26 жовтня.
«Розривши теплову мережу, побачили, що цей гараж стоїть на П-образному компенсаторі, який є прямо під ним. Цей гараж був встановлений без погодження з нашою організацією».

Чоловік додає: ліквідувати порив можна лише, демонтувавши гараж. Чий він з’ясовувала муніципальна інспекція.
«Надали нам документи з Нацполіції, що власника вони не можуть з’ясувати хто це. Земельна ділянка не видавалася в користування від міської влади».

Зі слів Станіслава Коломійця, самостійно працівники муніципальної інспекції з’ясували: власник гаража мешкає у цьому будинку. Спілкуватися з ними і журналістами Суспільного він відмовився.
«Власник повідомив нам через свого представника, що він зобов’язується, аби не пошкодити його особисте майно, самостійно його демонтувати. Якщо він його сьогодні не демонтує, тоді ми в понеділок знову будемо змушені їхати вже з технікою демонтувати».

Нині мешканці будинку чекають, коли гараж знесуть, – розповідає Марія Мишенко.
«В будинку дійсно холодно, температура для проживання зрозуміло, що занизька».