Черкащанка відкрила курси шиття

10:18, 29 жов. 2019
 
Черкащанка відкрила курси шиття

Черкащанка Василиса Скиба відкрила курси шиття для дівчаток із малозабезпечених родин. За її словами, відвідувати їх можуть діти від 10 до 15 років. Навчання безкоштовне.

У Василиси Скиби сьогодні на занятті одна учениця. Майстриня розповідає, курси лише стартували і, поки що, їх відвідує дві дівчинки. Василиса говорить, план занять вона розробила, але у роботі прислухається до побажань учениць.
«Буває, дівчаток питаємо, що вони хотіли б зробити, ми їхні думки записуємо і у майбутньому будемо створювати те, що вони захочуть. Їх цікавлять сумочки з поні, всякі модні штучки сучасні».

Дівчина працює у приватній творчій студії і говорить, що має змогу завдяки доброчинникам забезпечити дівчат під час навчання необхідними матеріалами.
«Всі матеріали і прилади праці – це все наше. Є добрі люди, які нам на багато дали тканинок і є можливість працювати».

Анастасія Коротушенко розповідає: про курси дізналася від вчительки трудового навчання. Одразу зацікавилась.
«Я з 5 років люблю шити, дуже люблю робити всякі виробки. Ми зробили тут прихватку на кухню, зробили корзинку».

Мама дівчинки Анна Домерецька говорить, що обговорює з донькою кожне заняття і Насті курси подобаються.
«В житті воно пригодиться і дівчата ростуть, десь щось зашить, підшить, і без цього ніяк. Вони мені розказує, все показує, як пошила, як викроїла, все до дрібниць розказує».

Василиса додає, заняття відбуваються щовівторка та щоп’ятниці і покликані навчити дівчаток дбати про себе.
«Я просто виросла у такій сім’ї, де у мене було бажання, але не було можливості. І створення своїх дитячих мрій, те, що мені хотілося, і створити це у цих діток».