Черкаські боксерки готуються до Кубку України серед жінок

14:03, 24 жов. 2019
 
Черкаські боксерки готуються до Кубку України серед жінок

Черкаські боксерки Марина Мальована та Анастасія Шпанюк готуються до Кубку України серед жінок. Змагання проходитимуть з 28 жовтня по 2 листопада у міському спорткомплексі «Манеж». Про це журналістам Суспільного розповів головний тренер збірної області з боксу Андрій Мальований. З його слів, Черкащину представлятимуть 9 учасниць.

На ринзі працюють боксерки Марина Мальована та Анастасія Шпанюк. Тренер дівчат Андрій Мальований розповідає – почали готуватися до участі у Кубку України два місяці тому.
«Вони тренувалися вдвох і це дозволяло вдвох працювати з різною вагою. Ми розділили – на загальну фізичну підготовку та спеціальну фізичну підготовку і це вже останній заключний тиждень. Ми працюємо більш на техніку, на швидкість. Технічна робота проти наших суперниць».

Марина Мальована виступає у олімпійській вазі – 60 кілограмів. Розповідає про суперниць, які приїдуть до Черкас.
«Цього року з’явиться ще більш такий важкий претендент. Тому що дівчинка, яка виступала на Олімпійських іграх і виграла Євроігри за Азербайджан. Вона приїхала в Україну і буде виступати за Україну в моїй ваговій. Буде дуже не легко. І крім неї багато достойних суперниць і буде дуже важко. Цього року треба буде зробити неможливе, навіть якщо я тренуюсь, стараюсь і заслужений майстер спорту і майстер спорту трохи відчувається різниця».

Анастасія Шпанюк на Кубку України змагатиметься у ваговій категорії 75 кілограмів.
«Треба спочатку перемогти себе і не важливо, з ким ти боксуєш, якщо ти гарно налаштуєшся і в тебе хороша підготовка. Фізична і моральна, то тобі під силу буде будь-який суперник».

Дівчина розповідає, наскільки важливий для неї Кубок України.
«Кубок України – це найважливіший старт, кубок та чемпіонат. Він відбувається раз на рік і це дуже важливий старт, тому що на тебе дивиться тренер головної збірної України і також ти сама собі здобуваєш місце у збірній».

Марина Мальована розказує, розраховує на першість у змаганнях.
Зі слів Андрія Мальованого, дівчата провели двомісячну підготовку. Вони мали по два тренування вдень, нині завершують роботу у парах у ринзі.
«Ми завжди проводили якийсь турнірчик, щоб наші боксери звикли до того, що дуже буде багато друзів. Буде дуже велика відповідальність, але, на жаль, цього разу ми не встигли так провести. Тому що, буквально за три тижні вирішилось, що це буде проходити в Черкасах. Це дуже велика відповідальність і це найбільше, чого я боюсь, щоб спортсмени пережили він ніби і приємний стрес, але кожен переносить його по-різному».

Зі слів Андрія Мальованого переможниця Кубку України поїде на ліцензійний турнір з боксу та боротиметься за участь в Олімпійських іграх 2020 у Токіо.