Черкащанин Сергій Прядка готується до Ігор Нескорених 2020

17:31, 22 жов. 2019
 
Черкащанин Сергій Прядка готується до Ігор Нескорених 2020

Черкащанин Сергій Прядка готується до Ігор Нескорених 2020. Про це журналістам Суспільного розповів його тренер Олексій Назаренко. 17 жовтня на пресконференції 20-ку учасників назвала міністерка у справах ветеранів Оксана Коляда. Серед них двоє черкасців – Сергій Прядка та Артем Лукашук.

Сергій протягом двох років воював на Донбасі. Через поранення на Світлодарській дузі втратив ногу. Під час реабілітації почав займатись спортом. Розповідає, сумнівався щодо участі в Іграх Нескорених 2020.
«Я не перший раз приймаю участь з хлопцями. «Сила Націй», «Ігри Героїв», де мотивують хлопці. «Ігри Нескорених» – це було перше. І випадково. Бо перед останніми днями, я спершу хотів подати заявку, потім передумав, бо два тижні почав займатись в залі. Думаю, ну що я можу там показати, як би я нічого не можу. Ну, мене в спортзалі змусили подати заявку і я все-таки, бачте, попав».

Розповідає, як дізнався, що потрапив до 20-ки команди збірної України.
«Моє перше прізвище було в кінці. Уже практично всю збірну оголосили, але, думаю, не потрапив. Будемо працювати. Ще більше».

Першим, кому повідомив про новину, був його тренер Олексій Назаренко.
«Він мені у Фейсбуці скинув відео пресконференції, де оголошували імена, які будуть представляти збірну України, я за нього дуже радий. Для нього – це велика перемога над собою і він буде представляти нашу Черкащину».

Спортсмен у Києві виступав у двох видах: ручний велосипед та біг на візку. Олексій Назаренко розповідає як сім місяців готуватимуться до виступів у Голландії, додає завтра Сергію привезуть велосипед.
«Вона зміниться у зв’язку з інвентарем, з цим ручним велосипедом. Конкретно будуть дні тільки заїзди, конкретно будуть дні, де фізпідготовка в залі».

У Голландію Сергій Прядка, розповідає, поїде не сам.
«Дружину обов’язково. Це моя підтримка. Це найголовніше для мене. Тренери, то є, то нема, а дружина завжди поруч».

18 листопада Сергій у складі команди «Ігор Нескорених» проведе перший тренувальний збір.
«Ми це довели всьому світові, що ми сильна армія. А тепер ми доводимо, що так, отримали поранення. Немає рук, нема ніг, але ми знову сильніші. За них усіх».

Олексій Назаренко ставить свої завдання перед спортсменом.
«Ми знаємо орієнтир – чемпіонський результат, який був минулого року в районі трьох хвилин, от треба цю дистанцію проїхати за три хвилини, а може, навіть, трошки і менше. У нас орієнтир три хвилини».