Хода за свободу відбулася у Черкасах

16:29, 18 жов. 2019
 
Хода за свободу відбулася у Черкасах

Акція присвячена Європейському дневі боротьби з торгівлею людьми. За словами Марини Стадник, організаторки ходи, 100 її учасників пішою ходою пройшли від Соборної площі до палацу культури «Дружба народів». У руках тримали плакати та чорні парасолі. Більше у сюжеті Тетяни Реви.

Акція на Соборній площі розпочалася о чотирнадцятій годині.  

Соціальна працівниця благодійної організації «100 відсотків життя Черкаси» Олександра Кравченко в руках тримає чорну парасолю – каже, це символ захищеності людини. Людям Олександра роздає інформаційні бюлетені – говорить, у питанні торгівлі людьми черкащани обізнані мало.

"Тут перелічені всі ознаки торгівлі людими, а також є телефони гарячих ліній..благодійних організацій, куди вони мужуть звертатися. Люди мало обізнані і більшість бояться звертаться. Тому ми наголошуємо на тому, щоб люди не боялися і зверталися".

Про акцію черкащанка Віра Молнар довідалася, коли проходила повз Соборну площу з донькою. Каже, почуте зацікавило, тому що була на заробітках за кордоном.

"Ця тема дійсно цікавить, і я думаю навіть нашим дітям і молоді потрібно знати про це. Я й сама була за кордоном і знаю, нашу молодь заманюють туди, забирають документи і наймаються торгівлею. Тому я думаю побільше таких акцій потрібно проводити".

Хода за свободу у Черкасах відбувається вдруге. Присвячений захід Європейському дню боротьби з торгівлею людьми, розповідає її організаторка Марина Стадник.

"Сьогодні до акції залучені як співорганізатор управління у справах сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації та департамент соціальної політики черкаської міської ради. та долучилися всі суб’єкти взаємодії, які дотичні до цієї проблеми. До нашого центру звертаються більше. Сьогодні у нас понад 30 осіб виявлених як постраждалі від торгівлі людьми …але ми над цим працюємо".

У заході участь беруть також працівники ювенальної превенції. Старший оперуповноважений відділу по боротьбі зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, Юрій Горущенко розповідає, минулого року працівники його підрозділу зафіксували два факти торгівлі дітьми.

Учасники акції починають формувати колону. Вони беруть плакати та вирушають до палацу культури «Дружба народів».

Зі слів Богдана Халявки заступника командира батальйону управління патрульної поліції області, для охорони громадського порядку та безпеки учасників ходи залучено 11 поліцейських та два автопатрулі.