"Погрожують судом і не віддають документи на будинок", - "Нова якість" відреагувала на звернення жителів будинку

11:33, 15 жов. 2019
 

Погрожують судом і не віддають документи на будинок. Так, зі слів, Петра Пастушенка, голови об’єднання співвласників багатоквартирного будинку за адресою Амброса, 43 у Черкасах, управлінська компанія «Нова якість» відреагувала на їхнє звернення про розірвання договору на обслуговування житла. Адвокат «Нової якості» Максим Підгорний каже: діють у межах закону. Докладніше  Ольга Гуржій.

 

Голова ОСББ Петро Пастушенко показує один з під’їздів будинку. Потім веде у підвал, де з його слів, мала прибрати «Нова якість», яка обслуговує їхнє помешкання. Робіт, каже чоловік, вона не виконала. Не підготували будинок і до опалюваного сезону.

«Оце нова якість. Оце закриті, зроблено?»

Зі слів жительки п’ятиповерхівки Галини Кучеренко, за ці послуги люди мають сплачувати утричі більше, ніж попередньому управителю. 

«Нової якості в глаза не бачили, поприсилали нам долги хтозна за шо й  про шо. Якийсь кажуть Борнік . а хто він такий? Ми його незнаєм. Ми тіки долги бачимо страшні».

Галина Кучеренко, мешканка будинку каже:

«За прибудинкову територію за серпень нарахували мені що у мене вже долгу 267 гривень, 74 копійки . Це за місяць, коли я платила 130 гривень за двокімнатну квартиру».

Аби самостійно обслуговувати будинок, 30 липня люди створили ОСББ. З проханням розірвати договір, каже Петро Пастушенко, звернулися  до «Нової якості».

«В них наскільки я розумію є перелік документіВ, які вони повинні надати: технічна документаці на будинок, поетажовий проект, електричні схеми, сантехнічні схеми, водопостачання, опалення».

Чоловік додає:  ці документи компанія-управителя ОСББ не надала. Адвокат «Нової якості» Максим Підгорний пояснив: для розірвання угоди управитель має 2 місяці. За цей час вивчить документи на створення ОСББ та підрахує скільки люди винні їй за надані послуги.

«Якщо належним чином було здійснено повідомлення нам, належним чином надано всі документи ми зобов’язані діяти виключно в межах законодавства. Це не є вибіркові методи або шляхи вивчення документів, всі документи належним чином вивчаються. Це пов’язано  тим, що ми з моменту утворення отримали реально підроблені протоколи, які мають факти підробки».

Нагадаємо, виконком Черкаської міськради затвердив переможця конкурсу з управління багатоквартирних житлових будинків 15 травня. Ним стало товариство «Сантехбудконструкція», яке згодом перетворилося у «Нову якість». Управителя обирали з-поміж 5 компаній. Документи конкурентів відхилили через невідповідність умовам конкурсу.