"Недопустити капітуляцію України" сьогодні вимагали на сесії обласної ради у Черкасах

15:31, 11 жов. 2019
 

Недопустити капітуляцію України. З такою вимогою депутати Черкаської обласної ради звернуться сьогодні до Президента України, Верховної ради та Кабінету міністрів. Відповідне рішення вони ухвалили  під час сесії. Ініціював звернення до керівництва країни голова обласного штабу супротиву капітуляції Дмитро Кухарчук.  

Звернення не підтримали депутати  фракції «Відродження».  Тому  від її керівниці  Світлани Легойди представники штабу супротиву капітуляції вимагали пояснень. На камеру пояснити позицію фракції Світлана Легойда відмовилася. Розповіла, що для запровадження «формули Штайнмаєра» потрібно  внести зміни до низки законів, нині підстав для капітуляції України немає.

Нагадаємо, Україна погодила «формулу Штайнмаєра» щодо виборів на окупованому Донбасі. Про це 1 жовтня повідомив президент України Володимир Зеленський на брифінгу. «Формула Штайнмаєра» передбачає тимчасове надання особливого статусу окупованим районам Донецької та Луганської областей до проведення там виборів під контролем ОБСЄ. Після виборів і в разі, якщо ОБСЄ визнає їх чесними та демократичними, Україна має надати особливий статус цим районам на постійній основі.