В «Обласному соціальному центрі Матері та дитини» у Каневі триває ремонт

13:03, 23 вер. 2019
 
В «Обласному соціальному центрі Матері та дитини» у Каневі триває ремонт

Новий дах та утеплені стіни. В «Обласному соціальному центрі Матері та дитини» у Каневі четвертий місяць триває ремонт. 800 тисяч гривень на нього скерували цьогоріч із обласного бюджету – розповів Суспільному директор закладу Ярослав Перевіспа. За його словами, будівельні роботи мали завершити наприкінці літа.

Комунальний заклад «Центр матері та дитини» у розмістили у колишньому приватному будинку у 2010 році. Створений він був для безкоштовного проживання десяти мам із дітьми, говорить директор центру Ярослав Перевіспа.
«Також у нас працює психолог, якщо мама потребує, і ми ще допомагаємо в оформленні всіх видів документів, яких мама потребує – відновлення документів, оформлення всіх видів допомог».

Єдиним обмеженням щодо перебування у центрі – говорить Ярослав Перевіспа – є вік дитини.
«Мама не може перебувати у центрі з дитиною, старшою ніж 18 місяців, тобто півторарічного віку, інших обмежень не має».

Восьмий місяць проживає у центрі Вікторія Павлова з донькою Євгенією, якій рік і місяць.
«На даний момент всього вистачає, умови гарні, спілкування з адміністрацією гарне, директором, з персоналом».

Нині у центрі перебуває дві мами і двоє дітей. Через будівельні роботи – каже Ярослав Перевіспа, нових мешканців брати не могли.
«На жаль ми не могли брати нових клієнтів, враховуючи техніку безпеки, тому що облицювання стін будинку повністю розбиралося, адже кладка була не досить надійна, щоб не було травмонебезпечних моментів, ми клієнтів не брали».

Ремонт розпочали у травні цього року. Завершити його мали за три місяці – говорить Ярослав Перевіспа.
«Коли будівельники приїхали, подивилися на стіни і сказали, що вони не витримають новий дах, і коли вже розібрали перший ряд цегли, виявилася ще одна проблема – та інша кладка чорнова, вона складається із тирсоблоку, він був покладений на глину, за роки всохся, і кожен третій блок можна було просто вийняти руками».

Через це на півтора місяця завершення ремонту затрималося – додає директор центру. Говорить – нині тривають фасадні роботи. Залишилося зробити ще один фронтон.

Закінчити ремонт працівники закладу планують на початку жовтня. Нагадаємо, канівський Центр матері та дитини – єдиний на Черкащині. Фінансується він з обласного бюджету.