Жителі села Хутори сьогодні на дві годині перекривали дорогу в Черкасах

14:42, 5 вер. 2019
 
Жителі села Хутори сьогодні на дві годині перекривали дорогу в Черкасах

Жителі села Хутори сьогодні на дві годині обмежували рух транспорту по вулиці Сурікова у Черкасах. Дорога сполучає обласний центр з їхнім селом та прилеглими Степанками, Хацьками та Бузуковом. Зі слів одного з організаторів акції Євгена Зарудного, цією акцією люди хочуть домогтися ремонту півкілометра вулиці біля військової частини.

Обмежувати рух транспорту по вулиці Сурікова люди розпочали о 10-й годині. Сюди принесли плакати з написами «Влада змінюється – дороги ні». Водій автобуса Володимир Нестеренко вулицею Сурікова їздить 14 разів на день. Каже, проїхати цією ділянки дороги майже неможливо.
«Сьогодні тут розрівняли, то менше, а взимку жахливо. Об’їжджаємо через «Азот», тому що люди не їздять».

Щодня цією дорогою з Хацьок на роботу рухається Іван Степаненко.
«Вони трохи там почистили, як їхати в місто, а це перехрестя – це взагалі «завал».

З проханням відремонтувати вулицю люди звертаються до міської влади з 2017 року, - каже Євген Зарудний. Торік, з його слів, люди зареєстрували відповідну петицію на сайті міської ради.
«У нас є рішення міської ради ніби вони підтримали петицію, поставили в чергу, але жодного результату ми не бачимо».

Взимку на цій ділянці дороги по вулиці Сурікова з ями витягали автобус. Зі слів учасника акції Олександра Янчука, за несприятливих погодних умов таке трапляється часто.
«Ми якось можемо пересуватися, але взимку дороги взагалі немає. Там БТР тягачі, фури, застряють, легковим взагалі туди навіть страшно їхати».

Через півтори години після початку акції до людей приїхав начальник управління вуличної інфраструктури Черкас Сергій Отрешко. Він розповів, на ремонт дороги потрібно 6 мільйонів гривень. Зараз у бюджеті міста коштів на це немає.
«Бюджетом 2019 року коштів на ремонт цієї ділянки доріг (вулиця Сурікова) не передбачений. Можна кричати, сперечатися з цього приводу, єдиний реальний варіант – це бюджет 20 року. Пропозиція департаментом підготовлена, подана на розсуд депутатів Черкаської міської ради, рішення за ними. Буде прийняте рішення, будуть виділені кошти, буде зроблений ремонт цієї дороги».

Жителі Хуторів таким результатом акції не задоволені. Зі слів Галини Зими, якщо ремонт вулиці невдовзі не розпочнуть, люди перекриють дорогу знову.