Руханки, квести та фотозони замість традиційної лінійки

16:33, 2 вер. 2019
 
Руханки, квести та фотозони замість традиційної лінійки

Руханки, квести та фотозони замість традиційної лінійки. Так відсвяткували День знань у Черкаському навчально-реабілітаційному центрі «Країна добра». Там навчаються діти з порушеннями слуху та мовлення. Зі слів заступниці директорки закладу Оксани Котик, традицію так проводити свято знань для вихованців закладу започаткували торік.

У костюмі «Сонечка» із першокласниками займається музична керівниця закладу Ірина Вискварка. З її слів, заняття в ігровій формі допоможуть дітям швидше адаптуватися.
«Діти особливі, і максимально, щоб вони могли відійти за канікули від батьків. Для них – це казка. Це свято, і ця казка, щоб вони з легкістю могли увійти у навчальний рік».

Для учнів закладу педагоги підготували квест «Аліса у країні чудес». Діти мають пройти кілька станцій. Одна із них – «Шалене чаювання».
«Така форма дітям дуже подобається. Тому, що вони не просто стоять і мовчки слухають, вони активно беруть участь у цьому заході, вони можуть спробувати себе в різних ролях».

Також у межах квесту діти проходять лабіринт. За легендою вони допоможуть зайчику опинися у країні Знань.
«Ми хотіли зробити, щоб дітям було цікаво і радісно, адже навчання у нашій школі – це дуже цікавий і веселий момент для діток і вони завжди йдуть до нас із радістю».

Для учнів старших класів організували спортивні зони.
цього навчального року, зі слів заступниці директорки закладу Оксани Котик, у «Країні добра» навчатимуться 100 вихованців, шестеро з яких – першокласники.
«І вчителі, і діти, і батьки разом. Я думаю, що нашим діткам у такому вигляді проводити перший дзвоник у День знань дуже цікаво».