У Смілі сьогодні діють 35 виборчих дільниць

15:37, 21 лип. 2019
 
У Смілі сьогодні діють 35 виборчих дільниць

У Смілі сьогодні діють 35 виборчих дільниць. Місто розташоване в межах 198 одномандатного виборчого округу. Наша кореспондентка побувала на трьох виборчих дільницях Сміли.

О 7:50 члени виборчої комісії опломбовують скриньки. Тим часом біля міського будинку культури, де розташована ця дільниця, збираються люди. Наталія Плющенко востаннє перед волевиявленням ознайомлюється зі списками партій та кандидатами в народні депутати:
«Я завжди рано прокидаюся. Усе роблю зранку. Із ким говорила, то всі йтимуть голосувати. Діти трохи пізніше – на роботі».

Смілянин Лев Зільберштейн – один із перших, хто проголосував на дільниці.
«Я рано прокидаюся взагалі. Сходив на базар і прийшов сюди».

На дільницю разом прийшло подружжя Зюбіних. Кажуть: у своєму виборі – одностайні.
«Ми завжди разом. І на президентські приходили. У нас це як закон. У нас немає розбіжностей. Це совість кожної людини. Проголосувати за свого кандидата, за свою партію. Це дуже потрібно. Голосування – це вибір демократі, вибір партії, яку ти любиш».


Вперше участь у парламентських виборах бере Костянтин Вельц.
«Потрібно це зробити. Тому що це наше майбутнє. Вирішував. Програма кандидатів, як хто що зробив».

О пів на дев’яту із цієї дільниці вирушає група, яка їде до осіб, що не можуть самостійно пересуватися. Старший групи – Григорій Майборода.
«Нам видали скриньку. Ми зараз виїжджаємо, щоб люди проголосували, які не можуть пересуватися, хворіють. Тих, хто повинен проголосувати – 30. Машина є. Зараз поїдемо».

У Смілянській школі №5 діє дві виборчі дільниці. На одній по списку зареєстровано 1995 виборців, на іншій – 1776.
Аби попередити порушення виборчого процесу, тут працюють громадські спостерігачі.