На виборчі дільниці у Черкасах почали привозити бюлетені

18:54, 19 лип. 2019
 
На виборчі дільниці у Черкасах почали привозити бюлетені

282 тисячі бюлетенів отримали сьогодні в окружній виборчій комісії 195 округу. Зі слів голови комісії Ростислава Ременюка, їх віддадуть на 159 дільничних виборчих комісій, які розташовані у Чорнобаївському, Драбівському, Чигиринському районах та Соснівському районі Черкас.

16 членів комісії отримують бюлетені для голосування на позачергових парламентських виборах. Їх дістають з машини під наглядом трьох спостерігачів та поліції.

Зі слів голови окружної виборчої комісії № 195 Ростислава Ременюка, кожна пачка бюлетенів має наліпку із номером дільниці, кількістю бюлетенів та написом, до якого округу він належить. Зі слів чоловіка, розмір пакунка залежить від кількості виборців та дільниці.
«Розміри також вказані – це 20 см на 60 см кожен бюлетень. Пачки пофасовані від 50 штук до п’ятисот».

Всього на дільницях, які входять до складу 195 ОВК, працює 2104 особи та 1700 спостерігачів. Ростислав Ременюк додає – під час формування ДВК були труднощі.
«Велика кількість мажоритарних кандидатів у нас 27 осіб і люди подавали документи свої не одному з них, відповідно – це утворювало нам складнощі при роботі з системою «вибори» коли дуже багато документів від однієї і тієї ж особи надходило».

Своєї черги для отримання бюлетенів чекає голова Драбівської дільниці 710081 Любов Супружко.
«Приїдемо додому, ми отримуємо із міліціонером в нас сейф є закриється, він чергує там. Але ж ми спочатку перерахуємо, усе в порядку».

З 11 ранку на ОВК чекає черги отримати бюлетені секретар Красносільської виборчої дільниці Світлана Столяр. Розповідає, як відбуваються вибори в їхньому селі.
«У нас завжди все гарно без проблем з дільничим і з усим благополучно. Не було ніколи ніяких НП».

Бюлетені будуть поміщені у сейфи або металеві шафи, їх опломбують. Зі слів начальника головного управління національної поліції в області Валерія Лютого, нині всі дільничні та окружні виборчі комісії під цілодобовою охороною працівників поліції. На позачергових парламентських виборах які відбудуться 21 липня працюватиме 2112 поліцейських, додає Валерій Лютий.