Відсьогодні абітурієнти можуть подавати документи на вступ до ВНЗ

15:25, 10 лип. 2019
 
Відсьогодні абітурієнти можуть подавати документи на вступ до ВНЗ

Відсьогодні абітурієнти можуть подавати документи на вступ до закладів вищої освіти: 7 заяв на бюджет, та без обмежень на контрактну основу. Для цього попередньо необхідно зареєструвати електронний кабінет вступника та завантажити до нього атестат, додаток і сертифікат ЗНО.

Дар’я одна із сестр-близнючкок родини Василенко. Дівчина хоче здобути журналістський фах у столичному закладі освіти. Заявку на вступ подає вдома.
«З моїми такими середніми балами, я думаю, що пройду на контракт, але буду подавати і на бюджет, а може, надія, як кажуть помирає останньою».

Її сестра Юлія – студентка польського вишу. У майбутньому – фахівець з логістики.
«Вітаємо тепер ви студентка ЄС! Вам надійшли документи про зарахування. Це вже 100 я є студенткою мого інститут у Вроцлаві».

Така СМС-ка прийшла їй напередодні випускного. Дівчата змалечку відвідували один садочок, навчалися у одному класі, у те, що у серпні доведеться роз’їжджатися – до кінця не вірять.

У консультаційному центрі Черкаського державного технологічного університету абітурієнтам допомагають подати документи. Станом на 12-ту годину у базі закладу опрацьовували 123 заявки на вступ. Система працює безперебійно – каже відповідальний за прийом електронних заяв Геннадій Калейніков.
«Деякі абітурієнти вважають, що якщо вони подали у перший день, то у них є якісь переваги, переваг вони не мають, смисла немає. Ми всім рекомендуємо виважено, підійти до подачі заяв, подивтися скільки заяв на яку пропозицію, подавати ближче до кінця».

Зі слів відповідального секретаря приймальної комісії Сергія Мильніченка: абітурієнти, що вступатимуть на основі співбесіди або творчого конкурсу мають право подати документи до 18 години 16 липня.
«Ті, хто вступають за результатами ЗНО вони подають заяви до 22 липня до 18 години. В електронних кабінетах буде оприлюднено зі списком рекомендованих до зарахування на бюджет до 18.00 26 липня».

Реєстрація електронних кабінетів триватиме до 22-го липня, а для інших категорій вступників – до 30-го серпня. За інформацією Міністерства освіти та науки України, станом на сьогоднішній ранок, в Україні активовано понад 137 тис. електронних кабінетів.