Роздягальню для людей з інвалідністю установили в Черкасах на пляжі «Митницький»

10:56, 3 лип. 2019
 
Роздягальню для людей з інвалідністю установили в Черкасах на пляжі «Митницький»

Роздягальню для людей з інвалідністю установили в Черкасах на пляжі «Митницький». Зі слів директора комунального підприємства «Дирекція парків» Андрія Кучі, до кінця липня планують обладнати спуск до води.

Черкащанка Олена Пивоваренко живе неподалік пляжу «Митницький». Дівчина розповідає, купатися любить та через необладнані пляжі для людей з інвалідністю робить це нечасто.
«Цього року не так часто. Немає підходу до нього».

Дерев’яні доріжки на пляжі установили у травні цього року. Користуватися ними зручно, каже Олена, але бракує під’їзду до води.
«До самої води треба, щоб під’їзд зробили. Ну можна проїхати, можна. Самостійно можна. Ну розвернуться ні, бо вони ж вузькі».

Дерев’яними доріжками користуються і батьки, які приходять відпочити на пляжі з дітьми та візочками. Черкащанка Діна Билім приходить сюди з родиною щотижня.
«Ми жителі Митниці нам він дуже зручний, бо є ось ці доріжки і у нас є маленька дитина ми сюди приходимо з візочком і дуже зручно сюди заїжджати».

Нині на пляжі «Митницький» обладнали роздягальну та туалет для людей з інвалідністю. У роздягальні поставили лежак та зробили під’їзд, розповідає директор комунального підприємства «Дирекція парків» Андрій Куча.
«Двері ці відкриваються, при потребі і працівники пляжу можуть допомогти. Всередині є застібка, людина може так само закритися».

Роздягальнею Олена Пивоваренко не користувалася. Зі слів її мами, під’їзд до води та лежаків, накриття від сонця, можливість самостійно розвернути візок – те, що необхідно людям з інвалідністю, аби на пляжі відпочивати повноцінно.
«Треба спочатку обладнати, щоб дітей можна було до води доправити. Пісок – як іти дитині на візку, повзти? До води доріжка має бути хоча б гумова. Багато чого треба обладнати, щоб їм дійсно зручно було».

Зі слів Андрія Кучі, працівники підприємства планують облаштувати на пляжі спеціальну конструкцію, яка допоможе спускатись до води людям, прикутим до візка.
«Зараз це наступний крок. Можливо, в цьому місяці. Це хороша ідея, намагаємося її втілити».