У Степанецькій ОТГ батькам, у яких народився малюк, виплачують одноразову допомогу

10:12, 3 лип. 2019
 
У Степанецькій ОТГ батькам, у яких народився малюк, виплачують одноразову допомогу

У Степанецькій об’єднаній територіальній громаді, на Канівщині, батькам, у яких народився малюк, виплачують одноразову додаткову допомогу. Кошти для виплати здійснюють із місцевого бюджету громади. За словами Голови степанецької ОТГ Олександра Яременка, депутати зміни до програми соціального захисту населення внесли у квітні.

У сім’ї Вчорашніх 24 травня народився менший син Єгор. Коли Батько Богдан через кілька днів після народження дитини, поїхав до сільської ради оформляти свідоцтво про народження, йому повідомили про одноразову допомогу.
«У підсумку написав заяву, і через тиждень чи півтора, нам принесли сертифікат і вручили три тисячі».

Його дружина Віта говорить, що з народженням малюка, основними витратами сім’ї є купівля підгузків, сумішей та одягу. І розповідає, на що витратили допомогу від сільської ради.
«Візочок. Планували, у нас зимовий є, а літнього не було, тому ми планували купувати. І якраз ці кошти витратили на таку покупку».

Спеціалістка із висвітлення інформації Степанецької об’єднаної територіальної громади Людмила Хоменко розповідає.
«Коли вже батьки вдома, коли вже дитинка зареєстрована, подані відповідні документи, вони звертаються, оформлюють заяву, подають свідоцтво про народження, потім ми їм виготовляємо подарунковий сертифікат. Дітки – це клопоти, це додаткові витрати, допомога не завадить».

За словами сільського голови громади Олександра Яременка, протягом місяця після внесення змін до комплексної програми соціального захисту населення «Турбота», допомогу отримало три сім’ї.
«Ми запланували на рік до кінця року 90 тисяч, але, якщо справи підуть позитивно, а ми на це налаштовані, для цього і прогрма була прийнята, то ми готові додатково виділити з місцевого бюджету ту суму, яка буде необхідна для виплати молодим сім’ям при народженні наших дітей».

Сільський голова додає, щоб отримати таку одноразову допомогу, сім’я повинна проживати та бути зареєстрованою на території громади, надати свідоцтво про народження дитити та паспортні дані батьків.