Герої казок з’явилися на стінах дитячого парку «Казка»

11:26, 2 лип. 2019
 
Герої казок з’явилися на стінах дитячого парку «Казка»

Герої казок з’явилися на стінах дитячого парку «Казка». Їх створила черкаська художниця Яна Ханаша під час громадських робіт. Акрилові фарби їй надало комунальне підприємство «Дирекція парків».

Олень на казковій нічній галявині – такий настінний сюжет з’явився у дитячому містечку «Казка» - розповідає художниця Яна Ханаша.
До дитячого парку Яна прийшла на громадські роботи від центру зайнятості. Тоді ж запропонувала розмалювати стіни казковими малюнками. Жінка каже – ця ідея у неї з’явилася давно.
«Я з дитинкою дуже часто, майже щодня тут гуляла, поки він був ще маленьким. І в мене було таке натхнення, мені хотілося якось розмалювати. Щось яскраве намалювати. Але тоді мені здалося, що малувато майстерності».

Так у парку з’явилися коти та кульбаба. До них, каже черкасець Олександр Ковалевський, підходить щоразу, коли гуляє тут із донькою.
«Побільше б таких малюнків малювали. Тому що нашому місту потрібна краса».

Створила малюнки жінка безкоштовно. Ескізи погодила з Дирекцією парків. Підприємство забезпечило Яну художніми матеріалами, розповідає його керівник Андрій Куча.
«В тому році ми шукали навіть спонсорів і, хто б це міг зробити – намалювати. Яна не бере нічого за свою роботу ми їй тільки діємо фарби і матеріали і вона приходить і малює.
Плануємо в Сосновому бору, плануємо в дитячому парку. Шукаємо більш-менш хороші основи для того, щоб можна було малювати».

Далі у планах Яни розмалювати стіну для скелелазіння. Її нині монтують у дитячому містечку «Казка». Ескіз для майбутнього малюнку Яна вже створила.