В області встановили 5 клас пожежної небезпеки

10:49, 21 чер. 2019
 
В області встановили 5 клас пожежної небезпеки

Лісовий патруль на Черкащині відучора запрацював у цілодобовому режимі. Зі слів головного спеціаліста Черкаського лісоуправління Миколи Бихала, в області встановили 5 клас пожежної небезпеки. Лісівники патрулюють держлісгоспи, де переважають хвойні насадження.

Позашляховик лісового патруля обладнаний GPS-трекерами, радіостанціями та пожежним інвентарем. Є тут квадрокоптер, для патрулювання лісу з повітря. Порівняно зі старими УАЗАми, новий автомобіль маневреніший оперативніший та економніший, розповідає лісничий Дахівського лісництва Роман Перепелиця.

Відсьогодні лісовий патруль працюватиме цілодобово через пожежну небезпеку. Так буде доти, доки спека не спаде, додає лісничий.
«Дахнівське лісництво розташоване під обласним центром і має високу пожежну небезпеку. Люди, коли свята, виходять на природу і великий процент, що можуть виникнути пожежі».

Всього таких автомобілів 5, розповідає головний спеціаліст черкаського лісоуправління Микола Бихало: у Золотоніському, Канівському, Смілянському, Чигиринському та Черкаському держлісгоспах.
«Дані автомобілі більш ефективні – оперативно виявляєм пожежу, виїжджаємо оперативно, якщо невелика площа, то ця машина може ще й погасити її. Вони задіяні протягом року, в пожежонебезпечний період охороняєм ліс від пожежі в інший період – охорона лісу від різних лісопорушників».

Окрім рейдування – лісівники разом із рятувальниками проводять роз’яснювальну роботу з населенням. Валерій Янчій у лісі шукав гриби. Про високу пожежну небезпеку знає, каже чоловік.
«По-перше не курити – це найголовніше, зараз там штиль такий, а за столом – поїли і все в пакетик зібрали і положили в смітник».

Зі слів головного спеціаліста Черкаського лісоуправління Миколи Бихала, коли оголошено 5 клас пожежної небезпеки, ліс не можна відвідувати взагалі.