У Черкаському районі не обладнано жодне місце для купання

16:26, 14 чер. 2019
 
У Черкаському районі не обладнано жодне місце для купання

У Черкаському районі не обладнано жодне місце для купання − про це журналістам Суспільного повідомив начальник Черкаського міськрайонного відділу Управління ДСНС області Андрій Хижняк. За його словами, у Черкасах купатися можна на трьох комунальних пляжах та на одному приватному.

Заступник начальника міськрайонного відділу управління держслужби із надзвичайних ситуацій Юрій Штабрат показує місце непристосоване для купання.
«Ми знаходимося зараз на одному із пляжів - «Рів’єра». На сьогодні цей пляж необладнаний насамперед рятувальним постом з чергуванням для рятування і надання першої медичної допомоги. Глибина акваторії річки не обмежена буйками, які повинні бути встановлені із обмеженням глибини».

На цьому місці одна табличку із забороною купатися. За словами Юрія Штабрата, цього мало.
У Черкасах для безпечного купання облаштовано комунальні пляжі: «Соснівський», «Казбетський» та «Смілянський».
Рятувальник пляжу «Казбетський» Олександр Бушовський показує обладнання, наявне на цьому рятувальному пості: крім аптечки, це бінокль, ноші, поплавок «Малібу».
«З початку цього сезону ніяких надзвичайних подій не сталося, були лише дрібні звернення: пошкодження ніг, от сьогодні зранку приходила мама з хлопчиком маленьким, він трохи пошкодив коліно – обробили рану перекисом водню і змазали зеленкою».

З початку купального сезону у Черкасах та районі на воді загинуло 6 людей, − каже начальник Черкаського міськрайонного відділу Управління ДСНС області Андрій Хижняк.
«Причини, на жаль, одні і ті самі: це зловживання спиртними напоями, ігнорування місць відпочинку, де люди у непристосованих місцях відпочивають і купаються, і у зв’язку з цим, там є небезпечні предмети на дні. Також залишають без нагляду дітей. З початку року у нас трапилося 28 пригод на водних об’єктах, загинуло 14 осіб».