75 % робіт по реконструкції вольєрів для копитних виконано

12:47, 6 чер. 2019
 
75 % робіт по реконструкції вольєрів для копитних виконано

75 відсотків робіт по реконструкції нового комплексу вольєрів та приміщень для копитних тварин зроблено на території Черкаського зоопарку. Нині триває благоустрій території. Про це Суспільному повідомив директор закладу Євген Ван.

За двометровим парканом триває будівництво. Розпочалося воно торік у серпні. З того часу на території для копитних тварин демонтували старі вольєри та провели основні роботи. Нині триває благоустрій території та монтаж експозиційної споруди мосту.
За архітектурою нова експозиція буде подібна до сусідньої «Ведмеді і вовки» і матиме спільний вихід. Вона буде розташована на площі у 5 тисяч квадратних метрів. Розповідає директор зоопарку Євген Ван. Відразу ж додає, цей комплекс стане унікальним не лише в Україні.
«Це, мабуть, буде унікальніший комплекс для зоопарків України, такого я не бачив ніде, і за межами України. Для оленів, копитних, такого не будували ще».

У новій експозиції – каже Євген Ван – буде використаний принцип занурення.
«Людина може проходити як фронтально – спостерігати за тваринами, так і по системі мостів може зайти в середину і побачити із середини. Ми додали до цієї експозиції лісок, були ялини у нас, так що у нас олені будуть в лісі, я думаю це буде яскраве видовище».

Нині копитні перебувають на закритій території. Розповідає зоолог відділу савців Лідія Осадча.
«Почувають себе прекрасно, зараз вони в стані линьки, тому зараз мають може не дуже гарний вигляд, деякі з них вже вилиняли, такі як олень шляхетний і олень плямистий, мають дуже гарний вигляд, і ми чекаємо, коли вже відкриється нова експозиція і люди зможуть знову їх побачити, бо більшість думає, що в нас цих тварин вже немає».
У нових вольєрах оселяться шляхетні та плямисті олені, європейська лань, зубр і козулі. Побачити їх охочі зможуть 24 серпня.