Студенти Черкаського національного університету розробили два додатки

11:27, 3 чер. 2019
 
Студенти Черкаського національного університету розробили два додатки

Студенти другого, третього та четвертого курсів Черкаського національного університету спільно із фахівцями ІТ-компанії розробили два додатки: «Розумна шафа» та «Контроль якості повітря». Над проектами почали працювали у вересні.

Студент 4-курсу Черкаського національного університету Андрій Смагін показує роботу додатку «Контроль якості повітря».
«На даний момент, кількість складає 1 гр на мл в кубі, що за інформацією від виробника вказує, що вона безпечна.
В нашому інституті настільки все чисто, що нам доводилося спеціально шукати пил, щоб його хоч якось протестувати. Ми не придумали нічого хитрішого, ніж шліфувати дерево і тирса, які з нього летять, щоб воно його враховувало».

Другокурсник Олександр Кукотін разом із вісьмома товаришами працював над проектом «Розумна шафа».
«Її суть у тому, щоб проводити моніторинг певних маркованих речей.
Цінність цього додатку у тому, що той же університет може використовувати його для того, щоб перевіряти наявність свого приладдя у своїх лабораторіях».

Наставником студентів, які розробляли обидва додатки став ІТ-фахівець Дем’ян Куріленко. Каже, що допомагав у розробці пристроїв та кодів до них.
«Вони багато чого навчилися, ще в них виникають труднощі, вони можуть до нас звертатися і ми завжди допоможемо з цим, і також ми їм насамперед хочемо розповісти, як вистроїти процеси».

ІТ-фахівець Олег Новіцький розповідає, що із 30 запропонованих студентами проектів, він із Дем’яном Куріленком ухвалили два.
«Є реальне застосування з практичної точки зору плюс це було дуже цікаво студентам.
Я думаю, що ми продовжимо співпрацю і маю надію, що наступного навчального року ми стартуємо або нові проекти або студенти продовжать логічно розвивати ці два».

За словами директора інституту інформаційних та освітніх технологій Юрія Ляшенка, за чотири місяці роботи із фахівцями ІТ-компанії, 12 студентів здобули практичні навички для роботи у ІТ-компаніях.