ЗНО з української мови та літератури стартувало сьогодні об 11.00

14:02, 23 тра. 2019
 
ЗНО з української мови та літератури стартувало сьогодні об 11.00

Зовнішнє незалежне оцінювання з української мови та літератури стартувало сьогодні об 11.00. Складати обов’язковий іспит на Черкащині зареєструвалося 9 тисяч учнів та студентів, з них на пункти тестування з’явилися 98%. Про це журналістам Суспільного повідомила проректорка Черкаського обласного інституту післядипломної освіти Наталія Лісова.

О десятій біля спеціалізованої школи № 28 збираються школярі. Серед тих, хто приїхав завчасно – учениця Червонослобідської школи Марія Мельник.
«Все легко, якщо ти все готуєш. Все буде супер, я вам так скажу. Взагалі настрій бойовий я всім бажаю удачі».

Однинадцятикласник із Черкас Богдан Балашов перед іспитом не хвилюється. Каже, - пробне тестування показало гарні результати, такі ж бали планує отримати і під час основної сесії.

Двадцять студентів Європейського університету сьогодні супроводжує викладач Тетяна Шандрик. Цьогоріч вони обов’язково повинні скласти ЗНО з української мови та літератури.
«По правилах прийому потрібно також складати для тих студентів, які закінчують «молодших спеціалістів» і далі хочуть навчатися на бакалаврат. Ми привели сюди студентів які складають ДПА у вигляді ЗНО».

Зі слів Тетяни Шандрик для студентів окрім пар організовували додаткові суботні заняття з української мови.

Для складання іспиту з української мовити та літератури у Черкасах відвели 5 дільниць. О 10.15 двері школи відчинили. Інспектори звіряють запрошення на тестування із документом, який посвідчує особу.

У спеціалізованій школі № 28 сьогодні мають складати іспит 330 абітурієнтів. Спочатку учасників тестування ознайомлюють із правилами ЗНО.

Потім переходять до розпакування бланків та зошитів із завданнями.
Наступний іспит з іспанської, німецької і французької мов відбудеться 27 травня.