У Черкасах дві собаки бійцівської породи покусали людину

16:55, 22 тра. 2019
 
У Черкасах дві собаки бійцівської породи покусали людину

У Черкасах дві собаки бійцівської породи загризли безпородну та покусали її господаря. Сталося це в ніч на 18 травня поблизу одного з черкаських кінотеатрів. Тварину врятувати не вдалося, вона померла на місці. Поліція заяву від травмованого прийняла.

Черкащанин Іван Атамась прогулювався зі своєю собакою Даною після опівночі. Поруч йшов його товариш Юрій Дерунець, власник двох собак породи стафордширський тер’єр. Зі слів Івана Атамася, власник згодом відпустив собак із повідка.
«У Юрія собаки були прив’язані, на поводках. В один момент я повертаю голову, бачу, що ці собаки вже відв’язані. Я не звернув увагу, чи були на них поводки, чи він їх зняв, але факт був у тому, що вони були вже відв’язані. Без намордників, без нічого. І в цей момент одна з них схопила Дану за ногу».

Сутичка тривала десять хвилин. Дана померла на місці від рваних ран.
Власник інших двох собак своєї вини не визнає, каже Іван Атамась.
«Юрій сказав мені, що нічого страшного, однією дворнягою більше, однією менше. Він вчора приходив, намагався домовлятися, але з його слів я зрозумів, що своєї вини він... він навіть не вибачився».

Очевидці події бачили, що відбувалося, однак близько не підходили. Кажуть, що собаки були без повідків:
«Близько першої години ночі ми почули дуже голосні звуки. Був дуже високий гавкіт собак, однієї маленької і кількох великих собак. Спочатку ми подумали, що декілька знайомих зустрілися, та собаки трохи не поладнали, і зараз розійдуться, тому ми не почали дзвонити в поліцію. Потім, через деякий час починається рев, починаються нападки, починаються команди. Ми з чоловіком чули «давай работай».

Під час сутички, Іван Атамась намагався захистити свою тварину, тому отримав рвані рани рук та ніг.
На місце події очевидці викликали поліцію. Вони зареєстрували заяву від Івана Атамася щодо заданих йому травм. Чи зареєструють провадження, вирішить слідчий, коли з’ясує усі обставини події.
Із власником двох стафордширських тер’єрів, які загризли іншу собаку, Юрієм Дерунцем, журналістам поспілкуватися не вдалося – він не відповідає на телефонні дзвінки.