У селі Хацьки місцевий житель вистрелив у собаку

16:27, 14 тра. 2019
 
У селі Хацьки місцевий житель вистрелив у собаку

Поліція області відкрила кримінальне провадження за фактом жорстокого поводження із тваринами. Про це журналістам Суспільного повідомив речник Головного управління нацполіції Дмитро Грищенко. 12 травня у селі Хацьки місцевий житель вистрелив у собаку на очах у дітей. Тварина загинула.

Пораненого собаку побачили діти Анжели Панич. Жінка переповідає події того дня.
«Почула крик дітей, там кричав сусід дітям назустріч, діти, слава богу, не дійшли, вони дійшли до цього містка. Були розкидані по дорозі хто де, їм на зустріч бігла підстрелена собака, але вона бігла і упала прямо коло дітей.
Я дійшла сюди, я не буду йти до людини, яка стоїть із рушницею, але я бачила сам факт, коли він з рушницею пішов до двору, ніби нічого не було».

Чоловік, який поцілив у тварину – Василь Бернацький розповідає – це була самооборона. Пес кидався на його курей та кіз.
«Тільки вивів козу – заходжу, козенята як рвонули, я вибігаю а вони оточили козу і все! Ну я схопив рушницю – вистрелив уверх. Ті собаки побігли, а вона на мене. Що робить мені? Самозахист! Я не цілився нічого вона розвернулася і побігла».

Та Анжела Панич додає, Джек – так діти назвали безпритульного собаку, був неагресивним, діти його підгодовували протягом трьох років.
Місцеві жителі звернулися до поліції. Там відкрили кримінальне провадження.
Зі слів Дмитра Грищенка, жорстоке поводження із тваринами у присутності малолітніх чи неповнолітніх карається обмеженням або позбавленням волі на строк від трьох до п’яти років. Чи покарають Василя Бернацького має вирішити суд.