Мами й тати стали вчителями на тиждень у Золотоніській гімназії

17:19, 13 тра. 2019
 
Мами й тати стали вчителями на тиждень у Золотоніській гімназії

Мами й тати стали вчителями на тиждень. За розкладом у Золотоніській гімназії імені Скляренка, що на Черкащині, відсьогодні і до п’ятниці математику, біологію, історію та інші предмети викладають батьки учнів. Зі слів директорки закладу Любові Денисюк: такий освітній проект реалізують вперше.


Другий за розкладом у 3-«В» сьогодні урок природи від Наталії Пліс. Заняття організували у альтанці на подвір’ї гімназії. За фахом жінка спеціаліст бухгалтерського обліку, нині – домогосподиня. До уроку готувалася, каже, більше тижня, конспект зробила на 15 сторінок.
«Я спробувала як важко учителям в теперішній час зацікавити дітей і звернути їхню увагу на проблему екологічну у нашій країні і всій планеті».

Уроком від мами однокласниці учениця Анна Піддубна задоволена:
«Ми запам’ятали, що коли ми виростемо нам треба стати кращими і не смітити більше».


Доки одні на подвір’ї роздумують, як врятувати планету, у класній кімнаті 3-«А» батько 11 дітей Олег Горяченко організував урок християнської етики.
«В їх була жага це саме головне, що я побачив і цікава форма, яку я обрав дозволила розкрити тему, одне, що я жалкую мало часу.
Ці уроки потрібні, ці уроки навчатимуть добра, людяності, правил поведінки».

А у 10 класі триває урок біології. Тема «Ембріогенез людини: розвиток та запліднення». Мама, що викладає цей предмет, за освітою біологиня. Старшокласниці Павліні Степаненко спосіб подання матеріалу сподобався:

«Те, що дитина в утробі слухає музику – це було незвично, бо в книжці цього не прочитаєш було цікаво почути від мами».

Організовують у гімназії Батьківський тиждень вперше. Зі слів директорки закладу Любові Денисюк, цю ідею перейняли у колег із області.

«Батьки молоді зараз, сучасні освічені вони багато вміють знають, подорожують і дуже добре, щоб ми могли поспілкуватися на одній хвилі побути, поспілкуватися однією мовою».
Матиматику, фізичне виховання, історію – усі предмети без виключення викладатимуть батьки упродовж тижня. Потім естафету передадуть знову вчителям.