Відсьогодні черкаські патрульні фіксуватимуть перевищення швидкості транспорту

16:27, 13 тра. 2019
 
Відсьогодні черкаські патрульні фіксуватимуть перевищення швидкості транспорту

Відсьогодні черкаські патрульні фіксуватимуть перевищення швидкості транспорту по вулиці Благовісна у Черкасах за допомогою лазерного приладу TruCAM. Як розповів журналістам Суспільного інспектор відділу безпеки дорожнього руху Ярослав Полтавець, цей радар вимірює швидкість автівок і фіксує її на відео на відстані тисяча двісті метрів.


Олександр Костенко, поліцейський роти №1 патрульної поліції області, пристроєм TruCAM фіксує швидкість, з якою рухаються водії по вулиці Благовісна. Неподалік від цього місця встановили знаки, що попереджають про відео-фіксацію. За півгодини поліцейські зупиняють водія-порушника.

Водій Вячеслав Стеценко за кермом 20 років. Розповідає, знаків про відео фіксацію не бачив. Чому перевищив швидкість – чоловік не може пояснити.
«Не знаю. Дорога хороша. Мені здається, всі так їздять, не тільки я один».


Зі слів Олександра Костенка, за допомогою TruCAM, патрульні фіксують перевищення швидкості водіїв, починаючи із 73-х кілометрів за годину. Цей водій перевищив швидкість руху на 25 кілометрів.
«Рухалися зі швидкістю 75 км за годину, при допустимій 50».


На цій ділянці дороги пристрій використовують, оскільки торік тут сталося шість ДТП з одинадцятьма травмованими.
За час використання TruCAM, як розповів інспектор відділу безпеки дорожнього руху Ярослав Полтавець, патрульні області склали 1016 постанов про перевищення швидкості.


«Даний прилад, він знімає відео від моменту фіксування даного автомобіля, і до моменту зупинки автомобіля. Таким чином, якщо гарна погода, можна ідентифікувати водія, який саме був за кермом.
Наша мета не оштрафувати людину, а довести до водіїв, щоб вони керували транспортним засобом без порушень. Рухалися в місті за швидкісним режимом не більше 50 км/год.»