Сміття зі стихійного сміттєзвалища по вулиці Благовісній, 222 у Черкасах не вивозять протягом двох місяців

11:14, 3 кві. 2019
 
Сміття зі стихійного сміттєзвалища по вулиці Благовісній, 222 у Черкасах не вивозять протягом двох місяців

Старі меблі, мішки з будівельними відходами та гілля. Поруч із контейнерним майданчиком по вулиці Благовісній, 222 у Черкасах утворилося стихійне сміттєзвалище. Зі слів мешканки прилеглого будинку – Ніни Селецької, відходи не вивозять протягом двох місяців. Ця територія на балансі Придніпровської Служби утримання будинків.

Вживаний одяг,  віконні рами, хмиз та відра. За 10 метрів від будинку за адресою Благовісна, 222 накопичилися купи сміття. Звалище розташоване біля дитячого майданчика.

Черкащанка Ніна Селецька додає, що часто біля сміттєзвалища збираються безхатьки.

Зі слів черкащанки Марини Вітько, сміття до майданчика зносять люди із приватного сектору, розташованого поряд.

Під час зйомки сюжету, ми не побачили жодної людини, яка б прийшла викидати відходи на сміттєзвалище. Поспілкуватися із мешканцями приватного сектору не вдалося. Зі слів Світлани Кіфоренко, заступниці директора Придніпровської СУБ, вивезенням великогабаритного сміття із цього звалища підприємство не має займатися.

Людмила Бордунос, заступниця міського голови Черкас, говорить: вчасно вивозити великогабаритне сміття СУБи не встигають через брак грошей і ресурсів.

Зі слів заступниці міського голови, проблему вирішать після проведення конкурсу на визначення виконавця послуг з вивезення великогабаритних та побутових відходів

Якщо конкурс вдасться провести, то підприємство, яке виграє, приступить до виконання послуг із травня, - додає Людмила Бордунос.