Через 5 днів Міністерство охорони здоров’я припинить оплату медпослуг пацієнтам, які не підписали декларацію із сімейним лікарем

8:51, 27 бер. 2019
 
Через 5 днів Міністерство охорони здоров’я припинить оплату медпослуг пацієнтам, які не підписали декларацію із сімейним лікарем

Про це журналістам Суспільного повідомив головний медик Черкас – Олег Стадник. Зі слів директора п’ятої міської поліклініки Миколи Тарасова, у зв’язку з цими змінами, із 1 квітня лікарі обслуговуватимуть тільки тих, з ким підписали декларацію.

Пенсіонерка Євгенія Страшевич прийшла до поліклініки на консультацію. Каже,  останнім часом скаржиться на високий тиск. Заодно вирішила підписати декларацію із сімейним лікарем.

Людмила Рум’янцева торік набрала максимальну кількість пацієнтів для сімейного лікаря – 1800. Із 10 січня міністерство охорони здоров’я дозволило медикам підписувати декларації понад ліміт. 

У П’ятій міській поліклініці залишилося два сімейні лікарі, які ще не перевищили ліміт – 1800  пацієнтів. Серед таких медиків – Наталія Гренадин.

У Третій дитячій міській поліклініці працює 14 лікарів. Максимальну кількість пацієнтів набрали тринадцять - розповідає педіатр Наталія Максименко.

Із 1 квітня Нацслужба Здоров’я України не здійснюватиме оплату за пацієнтів, які не підписали декларацію із лікарем. Невідкладну медичну допомогу обов’язково надаватимуть пацієнтам, але поточні консультації – людина не зможе отримати, - розповідає Микола Тарасов, директор П’ятої міської поліклініки Черкас.

Микола Тарасов додає: понад 10 тисяч пацієнтів, які раніше обслуговувалися в п’ятій поліклініці, - досі не задекларувалися.

Зі слів  Олега Стадника, директора департаменту охорони здоров’я Черкас, нині в місті декларацію з лікарем уклали 195 тисяч осіб, із 280 тисяч жителів.

Головний медик Черкас каже, що черкасцям потрібно не баритися із підписанням декларацій. Із 1 липня пацієнти без угоди з лікарем, будуть платити кошти за медпослуги та не зможуть отримати рецепт за програмою «Доступні ліки».