Брайлівський принтер, тактильні тростини та збільшувачі придбали Черкаській спеціальній школі-інтернат

10:24, 26 бер. 2019
 
Брайлівський принтер, тактильні тростини та збільшувачі придбали Черкаській спеціальній школі-інтернат

Відтепер діти з вадами зору зможуть самостійно читати книги збільшуючи розмір літер та друкувати тексти шрифтом Брайля. Так працює збільшувач, який придбали школі. Після того, як текст відскановано система його проговорює автоматично, щоб незрячі діти знайомилися з книгами.

Це четвертокласниця Вікторія Лисюк запам’ятовує текст твору за допомогою збільшувача. Дівчинка  не бачить від народження.

А це восьмикласник Одісей Огли. Читати самостійно він може збільшивши текст до потрібного розміру. До цього книги Одісей читав з лупою. В його планах освоїти енциклопедії з фізики.

Бібліотекарка школи Ольга Лега говорить, діти зраділи таким пристроям.

Окрім збільшувачів школі придбали спеціальний принтер. Будь-які тексти та символи він може друкувати брайлівським шрифтом. Завдяки йому діти можуть читати твори та опановувати навчальні предмети.

Зі слів заступниці директора з навчальної роботи Наталії Черноусової, таке обладнання дозволить надати дітям з вадами зору ту інформацію, яка до цього для них була недоступною. Його придбали за гроші благодійного фонду «Допомагати просто».