Черкаські школярі взяли участь у всеукраїнській імітаційній грі у форматі виборів «Я обираю президента України»

16:28, 21 бер. 2019
 
Черкаські школярі взяли участь у всеукраїнській імітаційній грі у форматі виборів «Я обираю президента України»

Захід відбувся у черкаській школі №21 і участь у грі взяли школярі прилеглих освітніх закладів. Учні познайомилися із виборчими програмами і обирали свого кандидата у президенти. Захід відбувається у межах міжнародного проекту «За розвиток громадянської активності дітей та молоді у Східній Європі». Перед початком імітаційних виборів, голова виборчої комісії оголошує присягу: «Присягаємося додержуватися Конституції та законів України, чесно і сумлінно виконувати свої обов’язки».

А потім школярі опломбовують скриньку для голосування. Член дільничної виборчої комісії Дар’я Киященко реєструє виборців. Кандидати у бюлетені зашифровані і діти їх обирали за виборчими програмами. Роль голови дільничної виборчої комісії сьогодні виконує Марія Івкевич.

Учень 6 класу Дмитро Собовий став одним із перших, хто проголосував сьогодні. Участь в імітаційних виборах можуть взяти школярі будь-якого віку до 18 років, − каже координаторка проекту М18 Олена Рябова.

Оголошення результатів гри-виборів і розшифровка імен кандидатів відбудеться після оголошення результатів офіційних виборів Президента України.