Чотири дні залишилося для зміни тимчасового місця голосування

14:09, 21 бер. 2019
 
Чотири дні залишилося для зміни тимчасового місця голосування

Чотири дні залишилося для зміни тимчасового місця голосування на президентських виборах 2019. Громадянам, що робитимуть свій вибір не за місцем проживання, необхідно звернутися до відділу ведення реєстрації виборців і отримати відповідне посвідчення.

 

 Це – відділ ведення Державного реєстру виборців Соснівського району. Працівники відділу у кабінет, де приймають документи, кореспондентів Суспільного не впустили. Знімати дозволили з коридору.

 «В кабінеті не можна, там персональні дані, там паспорти,

-- Так ми людей будемо знімати, а не паспорти.

– Не, я не знаю навіть, що вам сказати на це, якщо ви з дверей отак от знімете, не будете заходити, близько не знімати.»

  Від будь-яких коментарів тут теж відмовилися.

 

Черкащанка Ольга Гуржій родом із с. Худяки Черкаського району. Живе та працює в обласному центрі з 2013 року. На попередніх Президентських виборах голосувати їздила додому. Цьогоріч у день голосування – каже – працюватиме. Тому і вирішила звернутися до відділу ведення реєстрації виборців, щоб змінити місце голосування.

 

 Своєї черги на отримання посвідчення у коридорі чекає черкащанка Тетяна Коваль. Таку процедуру проходить із 2001 року. Тоді жінка виписалася від батьків і прописалася у свого чоловіка. Має відповідний штамп у паспорті.

 «Із 2001 року я прописана за цією адресою, але мене й досі немає у списках! Вже колись писала заяву, написала – проголосувала. Невже щоразу, коли в нас вибори, я маю бігати і писати заяву, невже не існує якогось реєстру?»

 

Аби змінити місце голосування при собі треба мати паспорт та його ксерокопію, документ, який підтверджує необхідність тимчасової зміни місця голосування (наприклад, довідку з місця роботи) та заповнити заяву єдиного зразка. Ця інформація розміщена при вході в кабінет відділу ведення реєстрації виборців Соснівського району. Про кількість виборців, які на сьогодні вже отримали посвідчення про зміну тимчасового місця голосування, у департаменті організаційного забезпечення Черкаської міськради нам не повідомили і давати коментарі відмовилися через брак часу.