30 безпритульних собак стерелізували за 4 місяці з дня створення у Кам’янці на Черкащині карантинно-стерилізаційного центру

13:19, 19 бер. 2019
 
30 безпритульних собак стерелізували за 4 місяці з дня створення у Кам’янці на Черкащині карантинно-стерилізаційного центру

30 безпритульних собак стерилізували за 4 місяці з дня створення у Кам’янці на Черкащині карантинно-стерилізаційного центру. Такий заклад − єдиний  серед об’єднаних територіальних громад України. Безпритульних собак сюди приносять діти та відловлює волонтер Олександр Новіков. Окрім нього, у центрі ще працює ветеринарний лікар.

Вдома у жителя Кам’янки Олександра Новікова живе 17 собак і 5 котів. Двоє із них він взяв додому із притулку. Доглядати за безпритульними собаками волонтер почав 13 років тому. Каже, що окрім собак у притулку та вдома, по місту він підгодовує інших безпритульних.

Робоче місце Олександра Новікова − карантинно-стерилізаційний центр. Запрацював він у грудні 2018 року. Олександр каже: людям, які готові взяти додому безпритульного пса, тут допоможуть.

Ветеринарний лікар Григорій Бадрак у карантинно-стерилізаційному центрі працює у міні-операційній. За словами міського голови Кам’янки Володимира Тірона, у планах не лише стерилізація тварин, але і можливість надавати ветеринарні послуги для жителів міста.