Більше 20 тисяч електронних рецептів видали пацієнтам у Черкасах за два з половиною місяці

10:56, 19 бер. 2019
 
Більше 20 тисяч електронних рецептів видали пацієнтам у Черкасах за два з половиною місяці

Про це кореспондентам Суспільного повідомив директор департаменту охорони здоров’я та медичних послуг Черкаської місьради Олег Стадник.  Черкаси – серед п*яти міст, в яких з 1-го січня впроваджують пілотний проект. Офіційно він запрацює з 1 квітня.

Сімейна лікарка Четвертого Черкаського центру первинної медико-соціальної допомоги Анастасія Коваль розповідає, як працює електронний рецепт. Після заповнення електронної форми лікарем, рецепт автоматично з’являється в аптеках, які підписали угоди з поліклініками. Пацієнти зможуть придбати ліки у будь-якій із них.

Завідувачка аптеки № 202 Наталія Демченко показує паперову копію електронного рецепту. За такими зараз люди отримують ліки в аптеці. З її слів, нині встановлюють необхідне програмне забезпечення  для роботи з  електронними рецептами.

Зі слів директора департаменту охорони здоров’я та медичних послуг Черкаської міської ради Олега Стадника, така система дозволить краще слідкувати за процесом видачі ліків.

Ліки за електронними рецептами пацієнти зможуть отримати у тих аптеках, які підписали угоди з амбулаторно-поліклінічними закладами.