«Мистецтво VS пандемія» — UA: ЧЕРКАСИ інформаційно підтримають фестиваль «Музичні Імпрези України»

«Мистецтво VS пандемія» — UA: ЧЕРКАСИ інформаційно підтримають фестиваль «Музичні Імпрези України»

6 тра. 2021

Впродовж травня і червня у Черкасах триватиме Міжнародний фестиваль академічної музики «Музичні Імпрези України». Уже відбувся конкурс написання симфонічної мініатюри «Симфонічна майстерня», ще буде реалізовано 11 проєктів у онлайн- і офлайн-форматах. Черкаська філія Суспільного підтримує фестиваль на правах інформаційного партнера.

«Це не перший досвід нашої співпраці з Міжнародним фестивалем академічної музики "Музичні Імпрези України". Вважаю, що такі заходи — концерти, майстер-класи, зустрічі з композиторами і виконавцями — є знаковими для Черкас. То ж особисто чекаю на концерт "Симфонічна майстерня: класика і сучасність" і радію, що ми зможемо його показати в ефірах усіх регіональних філій Суспільного. Також, вже вдруге, будемо організовувати зустріч з учасниками фестивалю й транслювати її на сторінці Суспільне Черкаси у Facebook», — каже продюсерка UA: ЧЕРКАСИ Олена Баніна.

Онлайн-трансляція пресконференції Міжнародного фестивалю «Музичні Імпрези України» почнеться о 15:00 12 травня на офіційній сторінці мовника у Facebook

«Коли тільки почався карантин, багато мистецьких заходів світу стали проводити під гаслом “Мистецтво VS пандемія”. Бо творчість, мистецтво допомагають подолати стрес, в якому опинився практично кожен через обмеження спричинені ковідом. Лікувальні засоби від цієї хвороби також супроводжуються написом VS COVID. Ми вважаємо, мистецтво — це ліки. І наша пресконференція буде присвячена тому, як у різних країнах митці продовжують творити, як допомагають витримати пандемію», — зазначає директорка фестивалю, голова ГО «ІмпрезаТерра», композиторка Євгенія Марчук

Міжнародний фестиваль академічної музики «Музичні Імпрези України» відбувається в Черкасах уже вшосте.  Організатори ставлять собі за мету презентацію та популяризацію найкращих зразків української професійної музики від давнини до сьогодення. 

Більш детальну інформацію щодо проведення заходів та участі у проєктах можна отримати на сайті фестивалю «Музичні Імпрези України»  та сторінках у Facebook і Instagram.

 

  ︳Читайте також: На UA: ЧЕРКАСИ стартує проєкт журналістських розслідувань «Лакмус»


Довідково: засновником та ініціатором фестивалю є громадська організація «ІмпрезаТерра» за сприяння Міністерства культури та інформаційної політики, Національної спілки композиторів України та Департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради. 

 

Дивитися і слухати програми й стежити за всіма заходами і регіональними новинами Черкащини можна на сайті Суспільне | Новини, на сторінці Суспільне Черкаси у Фейсбуці, а також онлайн на сайті філії.


Фото з фейсбук-сторінки Музичні Імпрези України