«Не стій, вербо» — дивіться на телеканалі UA: ЧЕРКАСИ

«Не стій, вербо» — дивіться на телеканалі UA: ЧЕРКАСИ

24 лют. 2021

У суботу, 27 лютого, о 18:20 на телеканалі UA: ЧЕРКАСИ транслюватимуть телевізійну версію театралізованого концерту «Не стій, вербо» за мотивами «Лісової пісні» Лесі Українки. Концерт у виконанні Черкаського академічного заслуженого українського народного хору та тріо «Аріана», Черкаська обласна філармонія підготувала до 150-річчя від дня народження поетеси.



«Літературні твори кожен сприймає по-своєму, і часто сценізації чи екранізації не збігаються з нашим уявленням, — зазначає продюсерка UA: ЧЕРКАСИ Олена Баніна. — Але постановка Черкаської обласної філармонії мені видалась справді потужною й цікавою інтерпретацією "Лісової пісні". Її перевага — комплексний вплив на глядацьку аудиторію через різні "інструменти" — слово, пісню, танок, костюми, навіть світлові ефекти. Мала нагоду побувати на генеральній репетиції. Зізнаюсь, під час деяких сцен важко було стримувати сльози. Радію, що Лесине слово вкотре оживе на сцені, й хтось, можливо, вперше для себе його відкриє».

Читайте також: Читати Лесю запрошує команда UA: ЧЕРКАСИ


За словами Юрія Федоряки, директора КЗ «Черкаська обласна філармонія Черкаської обласної ради», у постановці поєднано старовинні українські народні пісні (ліричні, жартівливі) із сучасною музикою молодих композиторів Євгенії Марчук та Анастасії Комлікової, а ролі головних героїв, Лукаша і Мавки, виконують артисти балету Кароліна Кіян та Дмитро Фуркало.

«Вперше Черкаський хор бере участь у постановці мюзиклу, — розповідає Юрій Федоряка. — Артисти хору не лише співають, а й виступають як драматичні актори. Наші глядачі зможуть побачити Лесю Українку через календарну обрядовість та звичаї нашого народу».



Читайте також: UA: ЧЕРКАСИ: суспільний мовник завжди поруч

 
Нагадаємо, дивитись і слухати Суспільне Черкащини можна й онлайн на сайті UA: ЧЕРКАСИ.

 

Фото Ані Корнієнко