Наступного тижня Суспільне Черкаси вирушає на пошуки кореспондентів — приходьте на зустріч у своїй громаді

Наступного тижня Суспільне Черкаси вирушає на пошуки кореспондентів — приходьте на зустріч у своїй громаді

18 жов. 2023

Із 26 до 29 жовтня Суспільне Черкаси відвідає 6 територіальних громад — Уманську, Звенигородську, Шполянську, Канівську, Золотоніську та Корсунь-Шевченківську

«Приходьте до нас на зустрічі, ми розкажемо про умови роботи з Суспільним, запропонуємо пройти відбір на безплатне навчання мультимедійної журналістики, крім цього ви зможете нам розповісти про проблеми або історії успіху вашої громади, а ми покажемо це всій Україні», — каже шефредакторка Суспільне Черкаси і центрального хабу Суспільного Ніна Волощук.

Зустрічі відбудуться: 

  • 26 жовтня в Умані

11:00 — Уманський державний педагогічний університет імені Павла Тичини, (основний корпус, 2 поверх), вул. Садова, 2.

  • 27 жовтня у Звенигородці та Шполі

11:00 — глядацька зала Звенигородської дитячої школи мистецтв. Звенигородка, пр. Шевченка, 77.

15:00 — читальна зала міської бібліотеки Комунального закладу «Центр культури та дозвілля». Шпола, вул. Лозуватська, 62.

  • 28  жовтня у Каневі та Золотоноші

11:00 — Канівський фаховий коледж культури і мистецтв Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини. Канів, вул. Юрія Іллєнка, 24.

15:00 — Молодіжний центр «Арт Простір». Золотоноша, Театральний проїзд, 14 (Районний будинок культури, праве крило, 2 поверх).

  • 29 жовтня у Корсуні-Шевченківському

11:00 — Центр дитячої та молодіжної творчості Корсунь-Шевченківської міської ради Черкаської області. Корсунь-Шевченківський, вул. Академіка Захаренка, 2.

Читайте також: Стати частиною найбільшого незалежного медіа України й розвивати свою громаду, — Ніна Волощук про гіперлокальних кореспондентів

Якщо вам 18 і більше років, ви цікавитеся життям своєї громади й готові розповідати про нього — реєструйтеся на безплатне навчання та ставайте журналістом Суспільного у своїй громаді. Підтвердження участі у програмі навчань, зареєстровані учасники отримають електронним листом після завершення відбору.

Навчання охопить такі теми:

  • пошук інформації та джерела, стандарти журналістики;
  • розробка теми та підготовка до зйомки;
  • зйомка та монтаж, мобільна журналістика;
  • сторітелінг.

Найкращі випускники навчань отримають роботу в команді Суспільного й необхідну для цього техніку. Гіперлокальні кореспонденти працюватимуть дистанційно у своїх громадах, взаємодіючи з редакцією Суспільне Черкаси. 

Зазначимо, пілотний проєкт з розбудови гіперлокальної мережі Суспільного раніше було успішно втілено у Сумській, Чернігівській та Харківській областях. Ось відгуки від гіперлокальних кореспондентів, які працюють у своїх громадах: 

Суспільне Мовлення — незалежна медіакомпанія з потужним охопленням на всіх платформах: телеканали Перший, Суспільне Новини, Суспільне Культура, Суспільне Спорт та національна мережа місцевих каналів; радіостанції Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура, Радіоточка. Лише перевірені новини читайте на сайті suspilne.media, на національних і місцевих діджитал-платформах. Ми мовимо мовами нацспільнот, представляємо Україну на Євробаченні, розвиваємо дитячий ресурс «Бробакс», навчаємо медіаспільноту в Академії Суспільного Мовлення. Захищаємо свободи в Україні.

Оперативні та перевірені новини про Черкаси та область — на цифрових платформах: 

Телетрансляцію Суспільне Черкаси та радіоефір Українського Радіо Черкас онлайн шукайте на сайті філії.

Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, стійкому та підзвітному багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає на потреби громадян, та розширює можливості громад.