Призер «Ігор воїнів»  Артем Лукашук — в інтерв’ю на Суспільне Черкаси

Призер «Ігор воїнів» Артем Лукашук — в інтерв’ю на Суспільне Черкаси

20 вер. 2022

Черкащанин Артем Лукашук здобув для України п’ять медалей на «Іграх воїнів» (Warrior Games). Це змагання для військовослужбовців та ветеранів. Що допомогло українській команді вибороти там друге місце — дивіться в інтерв’ю Суспільне Черкаси. Зі спортсменом-військовослужбовцем зустрілася Вікторія Хамаза. Такі інтерв’ю команда Суспільного готує для міжрегіонального проєкту «Суспільне. Спротив».

Як готувались, хто допоміг організувати поїздку? 

«Підготовка була в Британії. Нас запросили, і ми в Брайтоні провели більше ніж місяць. Звідти й полетіли в Орландо, — згадує спортсмен-військовослужбовець Артем Лукашук.Всі розуміли, яка відповідальність на нас. Ми не тільки як спортсмени там були, а й як військові дипломати. У нас були різні зустрічі: з генералами, посадовцями. Хотіли викластись на всі 100%, щоб про нашу країну чули і не забували».

Якою була підтримка від інших команд, в яких дисциплінах змагались, які результати отримали?

«Я виборов два золота і три срібла. П’яту медаль подарував дружині загиблого побратима. Вона з дворічною донькою була на змаганнях, і ми з хлопцями віддали їм золоту, срібну і бронзову медалі», — каже Артем Лукашук.

Спортсмен-військовослужбовець наголошує, що перемога і свобода даються дуже важкою ціною, треба пам’ятати про це і допомагати пораненим, повертати їх в спорт, бо спорт дає дуже велику мотивацію жити далі. Щодо настроїв громадян країн, що підтримують Україну, він зазначає: «Вони вірять в нашу перемогу так само, як віримо ми».

З ким зустрічались та про що говорили в Америці та Британії — деталі у відео

  | Читайте також: Розмаїття одягу і культур нацспільнот України — «Візуальний код-2» повернувся на Суспільне Черкаси

Нагадаємо, інформаційний міжрегіональний проєкт «Суспільне. Спротив» виходить щобудня з 7:00 до 11:00, з 12:00 до 16:00 та з 17:00 до 21:00 одночасно на телеканалах регіональної мережі Суспільного Мовлення. Це новини без маніпуляцій і за стандартами журналістики, включення з усіх регіонів України, практичні рекомендації, як виживати та жити під час війни.

Добірки-дайджести найцікавіших інтерв’ю та матеріалів інформаційного проєкту «Суспільне. Спротив» — щосуботи у ранковий, денний та вечірній час (з повтором у неділю) з 7:00 до 10:00, з 12:00 до 15:00, з 17:00 до 20:00.

Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура й канали Суспільного радіо (Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура), а також 24 регіональні телерадіокомпанії. Новини про Україну та регіони читайте на сайті suspilne.media.

У Черкаській області це телеканал Суспільне Черкаси та Українське Радіо Рось.

Оперативні та перевірені новини про Черкаси та область шукайте на діджитал-платформі: