«Впевненість та готовність допомогти»  — працівники Суспільне Черкаси вчились надавати домедичну допомогу

«Впевненість та готовність допомогти» — працівники Суспільне Черкаси вчились надавати домедичну допомогу

22 сер. 2022

Працівники Черкаської філії Суспільного пройшли навчання з надання першої домедичної допомоги. Тренінг провели фахівці Обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Черкаської обласної ради.

У своїй роботі тренери опираються на протоколи Європейської ради реанімації. Впродовж двох днів учасники навчань ознайомились з алгоритмами дій при травмах, кровотечі та дізнались як проводити реанімацію.

«Для мене, як для керівника філії, було корисним дізнатись, що має бути в сучасній аптечці установи та як правильно надавати першу домедичну допомогу. За ці два дні ми опанували не тільки найпростіші алгоритми порятунку, а й ознайомились з роботою автоматичного зовнішнього дефібрилятора, — розповідає менеджерка Черкаської філії Суспільного Віта Каюк. — Якщо наші знання бодай одну людину врятують або збережуть шанси на порятунок її життя — вже неоціненно. Для мене ж ці навчання з первинної  домедичної допомоги — перш за все впевненість та готовність допомогти тому, хто потребує порятунку».

Фахівчиня з охорони праці Черкаської філії Оксана Баланюк зазначає, що подібні тренінги потрібні всім: «В житті можуть бути різні ситуації, і  від правильного алгоритму дій залежатиме стан травмованого та чи буде він жити. Саме перша домедична допомога дозволяє зберегти життя, поки приїдуть медики екстренки. Я знатиму, як діяти і ці знання зможу передати працівникам філії».

У програмі тренінгу були теоретичні лекції та практичні заняття. Таке поєднання гарантує, що людина не розгубиться у надзвичайній ситуації, руки згадають і потрібний ритм, і потрібну дію. Це надзвичайно важливо зараз, в умовах повномасштабної агресії росії проти України.

«Дещо я знала і вміла, тому “освіжила” в пам`яті, — зазначає фахівчиня управління виробництва регіонального контенту Черкаської філії Марина Денисенко. —  Втім, були вправи, які робила вперше, як-от реанімацію за допомогою пристрою. Я вчилась, щоб в реальному житті могти швидко зорієнтуватися та надати допомогу. А також задля того, аби самій вижити в ситуації, яка загрожує моєму життю і здоров’ю. Хочеться, щоб ці знання та вміння не знадобилися і не довелося когось рятувати, втім, якщо і виникне ситуація я знатиму, як діяти».

Адміністрація філії заохочує отримати подібні знання всіх колег, адже медійники часто працюють у “гарячих точках” і мають знати як врятувати життя.  

  | Читайте також: Історії сильних духом: проєкт Суспільне Черкаси «На фронті Незалежності»

Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура й канали Суспільного радіо (Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура), а також 24 регіональні телерадіокомпанії. Новини про Україну та регіони читайте на сайті suspilne.media.

У Черкаській області це телеканал Суспільне Черкаси та  Українське Радіо Рось.

Оперативні та перевірені новини про Черкаси та область шукайте на діджитал-платформі: