«День Гідності» — команда Суспільного готує міжрегіональний спецефір

«День Гідності» — команда Суспільного готує міжрегіональний спецефір

19 лис. 2021

У неділю, 21 листопада, на регіональних телеканалах Суспільного, зокрема UA: ЧЕРКАСИ,  вийде прямоефірний спецпроєкт «День Гідності», який готують команди мовника у всіх регіонах. Початок — о 16:30. 


«Хочеться, щоб спеціальний ефір об’єднав наших глядачів та занурив у мандрівку спогадами учасників Євромайдану. Глядачі побачать 22 включення з головних площ, меморіалів Небесній сотні та інших місць, які назавжди увійшли у історію Революції Гідності у вашому місті. Сподіваюсь, розмаїтий досвід учасників ефіру нагадає нам всім наскільки Революція Гідності стала важливою подією в житті кожного українця», — розповіла головна редакторка спеціального проекту Ірина Цибух. 

Читайте також: «Між життям та смертю» — новий документальний проєкт про медиків на Суспільному

Кореспонденти Суспільного включатимуться у прямий ефір з локацій, пов’язаних з Революцією гідності: зі скверів та площ, де розгорталися події у 2013-2014 роках, місць, де стояли блокпости, та храмів, де збирали волонтерську допомогу для учасників Майданів. Ведучим у київській студії спецпроєкту буде Олександр Єльцов, а з Майдану Незалежності в ефір вмикатиметься Світлана Стеценко. Головний режисер проєкту — Сергій Жулін. 

Читайте також: Фільм «Майдан. Шість літер нашої свободи» отримав нагороду на фестивалі у Європі

Журналіст Суспільного у Черкасах Максим Дубінський включиться в ефір наживо з черкаської дамби через Дніпро. Зустрінеться він з учасником Революції Гідності, адвокатом, який звільняв активістів Черкаського Майдану з-під арешту в СІЗО, Ярославом Березанем.

«Саме тут, у лютому 2014-го, учасники Черкаського Майдану влаштували блокпост аби не пропустити в місто беркутівців та тітушок. Ярослав Березань розкаже де стояли барикади, з чого їх робили, як дізналися про те, що в Черкаси їде “Беркут” із Луганська. Згадає, як відбувалась сутичка з “Беркутом”», — розповів Максим Дубінський.

Читайте також: «За покликом серця» — новий документально-історичний проєкт на Суспільному

Телеканал UA: ЧЕРКАСИ можна дивитись і онлайн на сайті філії. 

Нагадаємо, Суспільне мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й канали Суспільного радіо (Українське радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура), а також 24 регіональні телерадіокомпанії

У Черкаській області — це телеканал UA: ЧЕРКАСИ і Українське радіо Рось.   

Оперативні новини регіону шукайте на діджитал-платформах: