«Містичні Черкаси» — стартував подкаст Суспільного у Черкасах

«Містичні Черкаси» — стартував подкаст Суспільного у Черкасах

27 вер. 2021

У вересні стартував подкаст «Містичні Черкаси» від команди Суспільного у Черкасах. Це цикл аудіоісторій, що базуються на  реальних подіях, пов’язаних з містом. Над проєктом працює діджитал-група Суспільного у Черкасах.

 Читайте також: Всеукраїнська прем’єра нового сезону проєкту про нацспільноти — «Відтінки України» на Суспільному

«Ми збираємо фольклор у вигляді міфів та легенд — саме таку інформацію люблять обговорити за чаєм чи кавою, — розповідає керівниця діджитал-групи Суспільне Черкаси Сніжана Калюжна. — Потім шукаємо спростування чи підтвердження цих розповідей в істориків. Працюємо усією командою: міркуємо над темами, беремо коментарі в краєзнавців, журналістів, місцевих жителів. Я все це збираю у тексти. Голосом подкасту стала Анна Іщенко, вона ж і монтує, а дизайн обкладинки розробила Анна Корнієнко».

Анна Іщенко вже мала досвід роботи на радіо. Каже, у подкастах це неабияк згодилося.

«Ми намагаємося зробити максимально інформативний, і водночас цікавий продукт, який зможе конкурувати у нашому медіапросторі. Обговорили з колегами, що було б цікаво і корисно послухати жителям міста. І наш вибір зупинився на подкастах про легенди Черкас», — зазначає Анна Іщенко.

У першій серії проєкту йдеться про Черкаську дамбу, в наступних епізодах розкажуть про загадки черкаських будинків та кладовищ, а також поцікавляться таємницями місцевих банд.

Слухати подкасти Суспільного Черкаси можна на:

Soundcloud

Podcasts.google

Apple Podcasts 

Mixcloud 

Pocket Casts 

Radiopublic

Breaker

Anchor 

Нагадаємо, місцеві Суспільні телерадіокомпанії разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо (Українське радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура) входять до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — Суспільне мовлення.

На Черкащині це телеканал  UA: ЧЕРКАСИ і Українське радіо Рось. Дивитися і слухати програми й стежити за всіма заходами і регіональними новинами Черкащини можна на сайті Суспільне | Новини, на сторінці Суспільне Черкаси у Фейсбуці, а також онлайн на сайті філії.