Суспільне Черкащини підтримає фестиваль короткометрівок «КіноШот»

Суспільне Черкащини підтримає фестиваль короткометрівок «КіноШот»

18 сер. 2021

З 21 по 24 серпня у Черкасах вп’яте відбудеться фестиваль короткометражного кіно «КіноШот».  На подію з’їдуться режисери, актори, оператори, кінокритики та просто любителі українського кіно з усієї країни. Очікують режисера Олега Сенцова, письменника Андрія Кокотюху, режисера Вадима Єрмоленка, актора Євгена Нищука. Впродовж чотирьох днів покажуть близько 30 фільмів.  Суспільний мовник Черкащини підтримує подію на правах інформаційного партнера.

«Цього року “КіноШот” буде особливим, адже приурочений до 30-ліття Незалежності. Відтак, організатори обіцяють показати найкращі вітчизняні короткометражки, створені за 30 років, й, відповідно, на нас чекають зустрічі-обговорення теми розвитку українського кіно за участю відомих акторів, кінознавців, сценаристів і режисерів, — каже продюсерка Черкаської філії Суспільного Олена Баніна. — Фестиваль триватиме чотири дні, то ж можна без поспіху зануритись в його атмосферу. Родзинкою заходу, як на мене, є показ німого фільму Олександра Довженка “Звенигора” в Долині троянд 24 серпня, який супроводжуватиметься живою музикою. Сама в очікуванні цього дійства й запрошую усіх черкащан долучатись».

Глядачам демонструватимуть архівні відеоматеріали 90-х та початку 2000-х років, фільми, що мають відзнаки міжнародних фестивалів. Учасники події матимуть можливість спілкуватись з кіномитцями, брати участь у дискусіях, слухати лекції, відвідувати тематичні майстер-класи.

«Із черкаським Суспільним ми від початку створення фестивалю, з 2017 року.  Для нас дуже важлива співпраця із медіа, оскільки саме завдяки роботі журналістів широка аудиторія дізнається про фестиваль, програму і гостей»,  — зазначає засновниця та керівниця фестивалю Вікторія Лаврентьєва.

Загалом КіноШот — це не тільки можливість поринути у світ кіно, а й майданчик для об’єднання спільних інтересів та налагодження професійних контактів, мотивація для саморозвитку та локація для змістовного і активного відпочинку.

Детальніше з програмою фестивалю та перебігом подій можна ознайомитись на офіційній фейсбук-сторінці 

Місцеві Суспільні телерадіокомпанії разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо (Українське радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура) входять до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — Суспільне мовлення.

На Черкащині це телеканал  UA: ЧЕРКАСИ і Українське радіо Рось. Дивитися і слухати програми й стежити за всіма заходами і регіональними новинами Черкащини можна на сайті Суспільне | Новини, на сторінці Суспільне Черкаси у Фейсбуці, а також онлайн на сайті філії.

Фестиваль «КіноШот» реалізується в межах партнерської програми «Культура.Туризм. Регіони» Український культурний фонд та Державне агентство розвитку туризму України.
А також за підтримки ДержКіно України та  Департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради.