Даруємо місту свято — Суспільне Черкаси розповідає про Крутий спуск 2021

Даруємо місту свято — Суспільне Черкаси розповідає про Крутий спуск 2021

13 сер. 2021

24 серпня на Замковому узвозі у Черкасах вчетверте відбудуться перегони на саморобних тачках «Крутий спуск». Перші пройшли у 2017-му році, у 2020-му подію скасували через карантинні обмеження. Цього року захід проведуть до 30-річчя Незалежності України. Суспільний мовник Черкащини є інформаційним партнером фестивалю.

«"Крутий спуск" — це не лише драйвові емоції та чудовий настрій для команд учасників, вболівальників і глядачів. Це свято креативності, сміливих рішень і відважних пілотів, — розповідає продюсерка Суспільного у Черкасах Олена Баніна. — Ми не вперше будемо інфопартнерами заходу і, точно знаю, що й цього разу нам буде чому здивуватись і за кого порадіти».

Команда Суспільного розповідатиме про подію на всіх своїх платформах: радіо, телебачення, діджитал. Глядачі вже побачили, як готуються до перегонів команда рятувальників ДСНС.

Яку бджілку будують Студенти Черкаського державного технічного університету.

У програмі «Сьогодні. Головне» організатор перегонів Андрій Яроменко розповів про вимоги до учасників та реєстрацію на подію. Він зазначив, що наразі вже зареєстровано 10 команд і єдиними вимогами до саморобних тачок є їхня безпека і креативне втілення ідей.

Щодо безпеки Андрій Яроменко сказав: «Тачка повинна мати не менше, ніж три колеса і більше однієї вісі, не має бути небезпечних металевих виступів. Фахівці автоклубу консультують команди під час підготовки, а перед самими змаганнями перевірять тачки. Водіям треба бути у шоломах, а по всій трасі ми розставимо загороджувальні елементи».

За словами організаторів, «Крутий спуск» це не спортивна подія, це — подяка місту і свято для його жителів.

«Перемога у перегонах не може бути тим єдиним, заради чого варто приїхати — додає керівник автомобільного клубу Черкаси Андрій Яроменко. — Ми “Крутий спуск” розглядаємо як захід фестивального типу і розвагу для глядачів і команд. Цього року ми разом відзначимо День Незалежності України».

Наразі триває реєстрація для команд.  Участь безплатна.

Переможця визначать глядачі за допомогою своїх смартфонів. Голосування почнеться зі стартом змагань і закінчиться за годину після фінішу останньої тачки. Переможець отримає кубок і глядацькі симпатії.

Місцеві Суспільні телерадіокомпанії разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо (Українське радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура) входять до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — Суспільне мовлення.

На Черкащині це телеканал  UA: ЧЕРКАСИ і Українське радіо Рось. Дивитися і слухати програми й стежити за всіма заходами і регіональними новинами Черкащини можна на сайті Суспільне | Новини, на сторінці Суспільне Черкаси у Фейсбуці, а також онлайн на сайті філії.