#Звіти_наживо на  UA: ЧЕРКАСИ - підсумки

#Звіти_наживо на  UA: ЧЕРКАСИ - підсумки

22 гру. 2018

21 грудня у прямому ефірі UA: Черкаси відбувся фінальний випуск #Звітів_наживо у 2018 році. У студії Черкаської філії Суспільного звітував міський голова Черкас Анатолій Бондаренко. В ефірі говорили про транспортну реформу і можливості її втілення у 2019-му, дорожні плани та конфлікти із підрядниками, зміну структури виконавчого комітету Черкаської міськради. Міський голова анонсував проведення громадського обговорення проекту бюджету-2019 та можливості його ухвалення до нового року.

#Звіти_наживо – це всеукраїнський проект ГР «ЧЕСНО» і UA: СУСПІЛЬНЕ МОВЛЕННЯ, покликаний змінити застарілі принципи звітування представників влади на місцях. Проект має на меті показати глядачеві ефективність чи неефективність роботи представників місцевої влади, створити майданчик для здорової дискусії та надати живий зворотний зв’язок діям посадовців.

Упродовж року у ефір UA: ЧЕРКАСИ вийшли сім програм #Звіти_наживо, зараз команда суспільно-політичного мовлення готує восьму програму. У студії Черкаського Суспільного про результати своєї роботи чи вирішення місцевої кризової ситуації вже звітували  керівники профільних департаментів ОДА та їхні заступники, керівники профільних департаментів міських рад та їхні заступники, очільники ОТГ.

Замін гостей в екстреному порядку не було. На першу програму, з об’єктивних причин, не могли прийти ні міський голова Черкас, ні голова ОДА -  тому запросили голову найпотужнішої в області Білозірської ОТГ.

За словами продюсерки Черкаської філії Суспільного Олени Баніної, найбільший відгук у глядачів та слухачів мала програма про ремонт та будівництво доріг. Це засвідчила кількість телефонних дзвінків, більшу частину яких, на жаль, не встигли прийняти, і активність користувачів мережі «Фейсбук», які писали запитання під постом із анонсом ефіру.

Програма за участю директора департаменту культури та взаємозв’язків з громадськістю Черкаської ОДА Олександра Шабатіна стала дискусійною, у студії лунали абсолютно різні думки і оцінки. Говорили про проблеми фінансування сфери культури, відбудову після пожежі будівлі обласного музично-драматичного театру, забезпечення трупи театру транспортом. Резонансним виявилось і питання кадрових призначень в обласній філармонії.

Своєчасним був ефір з директором департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради Сергієм Вороновим, оскільки в обласному центрі другий місяць поспіль переносилось засідання сесії міської ради, перед початком нового навчального року залишалось невирішеним питання дофінансування програми «Нова українська школа».

Гість травневого випуску #Звітів_наживо Валерій Данилевський так відгукується про програму: “Питання реформування та розвитку сучасної освіти, які висвітлювалися під час ефіру є надзвичайно актуальними, потребують широкого публічного висвітлення та інформування громадськості. Тому вважаю, що проект «Звіти_ наживо» є важливим для суспільства загалом та для регіонів Черкащини зокрема. Участь у проекті і саме спілкування під час ефіру було конструктивним, коректним і невимушеним.

Кожен випуск має чітку структуру, що включає оголошення теми, візитку, п’ятихвилинний звіт запрошеного гостя, інтерв’ю, сюжет про топ-проблему, обговорення теми за  участю експертів та запрошених у студію журналістів інших видань та телеканалів. Жителі регіону можуть долучитись до обговорення, зателефонувавши під час прямого ефіру у студію, або поставити своє запитання на сторінці UA: ЧЕРКАСИ у Facebook.

Випуски наживо транслюються на трьох платформах: телебаченні, радіо та на офіційній сторінці UA: ЧЕРКАСИ у Facebook.

Олена Баніна формат програми вважає вдалим. Проте, є над чим працювати.

«В цілому вважаю проект таким, що має місце бути в нашому ефірі. З одного боку, він дозволяє аудиторії дізнатися про роботу влади. З іншого, дає нам достатньо свободи, аби робити програму насиченою і не заангажованою», – каже продюсерка філії Олена Баніна.

Нагадаємо, перший випуск проекту #Звіти_наживо у ефір регіональних філій Суспільного вийшов у березні 2018.