«Театри України» — замальовки про театри різних регіонів на UA: ЧЕРКАСИ

«Театри України» — замальовки про театри різних регіонів на UA: ЧЕРКАСИ

26 бер. 2021

До Всесвітнього дня театру на UA: ЧЕРКАСИ та всіх регіональних телеканалах Суспільного стартують міжпрограмні замальовки «Театри України». З 27 березня і протягом усієї весни в ефірах розповідатимуть про театри кожного регіону з цікавими фактами з історії, їхніх будівель та вистав. 

          Читайте також: «Візуальний код» — із 13 березня в телеефірі UA: ЧЕРКАСИ

 

Журналісти UA: ЧЕРКАСИ підготували розповідь про Черкаський академічний обласний український музично-драматичний театр імені Т. Г. Шевченка. Відомо, що театр побудовано на місці колишньої синагоги, у ньому вперше в УРСР була змонтована обертова сцена, у 2015-му році повністю вигоріла глядацька зала та покрівля. 

«Знаково було знімати ролик до Всесвітнього дня театру саме цього року, бо якраз два тижні тому театр у Черкасах відкрили після тривалої реконструкції, — розповідає продюсерка філії Суспільного UA: ЧЕРКАСИ Олена Баніна. — Будівля отримала друге життя після пожежі 2015 року, й нині є окрасою Театральної площі».

Першими глядачі Суспільного побачать історії театрів Одеси, Харкова, Сум, Чернігова, Миколаєва і Дніпра.

Креативна продюсерка регіонального мовлення Суспільного Катерина Жуліна зазначила, що цей проєкт зараз особливо актуальний, адже через карантин День театру не можна відзначити походом на улюблені вистави.

«Театри завжди допомагали нам здійснити “культурну подорож” без довгих доріг і валіз. Регіональні канали Суспільного пропонують відвідати театри з усіх куточків України, не виходячи з дому. Дізнайтеся більше про наші театри, обирайте найцікавіші й приходьте на вистави, щойно це стане безпечним», — сказала Катерина Жуліна.

 

Нагадаємо, місцеві суспільні телерадіокомпанії разом із загальнонаціональними телеканалами UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА й каналами Суспільного радіо (UA: Українське радіо, UA: Радіо Промінь, UA: Радіо Культура) входять до мережі найбільшого незалежного медіа в Україні — UA: Суспільне мовлення.

Оперативні новини регіону шукайте на діджитал-платформах Суспільне Черкаси: