UA: ЧЕРКАСИ інформаційно підтримали Міжнародний заплив через Дніпро

UA: ЧЕРКАСИ інформаційно підтримали Міжнародний заплив через Дніпро

13 лип. 2020

11 липня 300 плавців із 20 міст України пробували свої сили у Міжнародному запливі через Дніпро на Черкащині. Суспільне Черкаси підтримало подію на правах інформаційного партнера. Спортсмени-любителі долали дистанції довжиною десять, п’ять і три кілометри, взяли участь в естафеті п’ять плюс п’ять кілометрів, а діти змагались у запливі на 800 метрів. Подія має на меті популяризацію спорту, формування навичок здорового образу життя у черкащан.

"Заплив через Дніпро — не лише демонстрація сили духу спортсменів і результату щоденних, інколи й багаторічних, тренувань. Це і привід повболівати за своїх друзів, членів родини, улюблених плавців. Це дійство, яке заворожує і надихає, певною мірою мотивує не здаватись перед життєвими труднощами", — каже продюсерка Черкаської філії Суспільного Олена Баніна.

На платформах UA: ЧЕРКАСИ розповіли про історію Міжнародного запливу через Дніпро і підготовку плавців до участі у XIII змаганнях.

У програмі "Радіодень" головний організатор дійства, майстер спорту міжнародного класу із тріатлону Олексій Сюткін розповів, що крім спортивної мети, має ідею створити фонд для покупки комбайна, що буде чистити Дніпро від водоростей.

У ранковому телеефірі він розповів, коли й хто започаткував змагання, згадав рекорд передніх років і дав поради плавцям, як готуватись до запливів.

Також у день змагань команда UA: ЧЕРКАСИ зробила фоторепортаж з берегів Дніпра.

Нагадаємо: Міжнародний заплив через Дніпро — щорічний захід, вперше спортсмени перепливали Дніпро у 2007 році. Більше інформації про заплив і його переможців можна знайти на фейсбук-сторінці події.

Фото Ганна Корнієнко