Проблеми, озвучені в фільмі «Сто років ізоляції», обговорять в ефірі UA: ЧЕРКАСИ

Проблеми, озвучені в фільмі «Сто років ізоляції», обговорять в ефірі UA: ЧЕРКАСИ

13 лип. 2020

У понеділок, 13 липня, о 18:00 в ефірі телеканалу UA: ЧЕРКАСИ покажуть фільм-розслідування «Сто років ізоляції». Після стрічки,  о 19:20 у вечірньому проєкті «Тема дня», обговорять проблеми психіатричних лікарень і психоневрологічних інтернатів у регіоні.

«Сто років ізоляції» — фільм-розслідування команди Суспільного. Прем’єра на UA: ПЕРШИЙ відбулася 30 червня. Стрічка показує зсередини систему психіатричних лікарень і психоневрологічних інтернатів. Журналісти викривають головну причину тривалого перебування пацієнтів у психіатричних лікарнях. 

 Читайте також: Повертаємо повагу до інституту виборів — Суспільне підтримує проєкт Руху ЧЕСНО

В яких умовах живуть пацієнти психіатричних лікарень Черкащини, як вплине на них медична реформа та що зміниться після реформування психіатричної галузі для медиків та психохроників — про це говоритимемо у студії нинішньої «Теми дня» на UA: ЧЕРКАСИ. Взяти участь у проєкті запросили координаторку взаємодії з громадськістю Уповноваженого ВРУ з прав людини в Черкаській області Людмилу Проценко та лікаря-психіатра Павла Попандопула. Пан Павло тривалий час завідував одним із відділень Черкаської обласної психіатричної лікарні. Наразі від очолює приватну наркологічну клініку. Людмила Проценко — громадський монітор Національного превентивного механізму. Займається захистом прав людини на Черкащині з 2013 року.

Ефір можна дивитись і онлайн на сайті Черкаської філії Суспільного.

Нагадаємо, упродовж цього року Суспільне впроваджує Концепцію регіонального мовлення на 2020–2021 роки, за якою всі філії працюватимуть як єдина міжрегіональна платформа.